PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

MLSZ Telki Edzőközpont 2012. április 29.

Nemzetközi mezőnyben harmadik a PVSE csapata

12.04.30._telki_nemzetkozi_futballtorna_004.jpg

A Budakeszi Labdarúgó Akadémia szervezésében az MLSZ Telki Edzőközpontjában lebonyolított hatcsapatos U13-as tornán a Bácsalmási Petőfi VSE - Szénási Bence, Koncsok Ervin - Panyik Krisztofer, Kőhalmi Áron, Figura Ákos, Mohácsi Levente - Koncsok Erik, Szabados Simon, Schneider Bence, Demeter Dominik, Tandari Martin, Mózer Milán összetételű csapata harmadik helyen végzett. Edző: Prikidánovics Antal. (U11)

Budakeszi Labdarúgó Akadémia  I. Nemzetközi U 13-as Labdarúgó Torna - Telki. A négynapos hosszú hétvégére ifjú futballistákból és kísérőikből álló küldöttség népesítette be a Magyar Labdarúgó Válogatott Edzőközpontját Telkiben.

A vendéglátás célja elsősorban a kialakult jó kapcsolatok ápolása, de a fiataloknak természetesen fontos a tartalmas foci is, ezért a tornán vendégcsapatok is részt vettek. Így meghívást kapott többek között a német Lich, a székelyföldi románok alkotta Hunineu, a bácsalmási PVSE, budakeszi körzet válogatottja,valamint mellette a rendező Budakeszi  Labdarúgó Akadémia csapata.

Eredmények 

A torna végeredménye

1

Lich

2

3

0

7

0

9

60

2

Budakeszi LA

2

2

1

7

4

8

53

3

Bácsalmás PVSE

2

2

1

7

3

8

53

4

Budakeszi Körzet

2

1

2

7

7

7

47

5

Lich II.

2

0

3

2

11

6

40

6

Hunineu

0

2

3

2

7

2

13

Bácsalmás - Budakeszi körzet 2-0 A bácsalmási csapat az első mérkőzésen a budakeszi körzet fiataljai ellen harcos felfogásban játszottak, szemre tetszetős sokmozgásos, rövid passzos játékkal rukkoltak elő, és Demeter Dominik két góljával magabiztos győzelmet arattak, amibe még az is belefért, hogy 1-0-s állásnál a félpályáról teljesen egyedül megiramodó Demeter Dominik, az eléje kifutó kapuson átemelje a labdát - sajnos ez a kapun is sikerült...

Bácsalmás - Hunineu (Románia) 1-1 Enyhe PVSE mezőfölény után egy bácsalmási  hazaadás után Szénási Bence kapus rossz helyre rúgta ki a labdát, amelyből a románok egyből középre játszottak, és a befejező csatárnak nem okozott gondot elgurítani a játékszert kapusunk mellett. Alig 5 perc múltán szöglethez jutott az almási együttes és ebből Tandari mesterien csavarta a labdát a kapus feje felett a kapu jobb oldalába. Megjegyezendő, mivel itt Telkiben van az úgynevezett  szélcsatorna, valószínűleg nagyban ez is besegített az érintés nélküli művelet végrehajtásában...

Budakeszi LA - Bácsalmás  2-0 A mérkőzés elején két formás hazai akció közben is elaludtunk, aminek végén gyakorlatilag könnyű gólokat szerzett a vendéglátó csapat. A mérkőzésen egyetlen említésre méltó 'almási eseményt sem jegyezhettünk fel, így mint később kiderült, elszenvedtük első - mint utóbb kiderült - egyetlen vereségünket is, épp a tornát rendező budakesziektől.

12.04.30._telki_nemzetkozi_futballtorna_005.jpg

Bácsalmás - Lich (Németország) 0-0 A torna végső győztese ellen - akik időközben pontot csentek a Budakeszitől - már ismét odatette magát a csapat, és  formás támadásokat is sikerült vezetnünk. Levegőben lógott a bácsalmási gól, ám az, hogy döntetlennel végződött amérkőzés, az annak köszönhető, hogy az utolsó percben az egyedül kiugró német játékost beérte a szépen keresztező Figura Ákos és ezzel megmentette csapatát a vereségtől... 

Bácsalmás - Lich II. (Németország) 4-0 A németek második csapata elleni mérkőzést hamar eldöntötték az 'almási fiúk. Demeter Dominik és Koncsok Erik 2-2 gólt szerzett.

12.04.30._telki_nemzetkozi_futballtorna_006.jpg

Kora délutánra elgémberedett tagokkal vettek búcsút egymástól a kísérők, és a tornára kilátogató szülők. A futballistáknak könnyebb dolguk volt, a játék élvezete átsegítette őket a nehézségeken.
Kiss Baranyi Sándor házigazdaként és a program egyik mentoraként éppen azt emelte ki az értékelésnél, hogy ezekben a korosztályokban a játékon van a hangsúly, a legfontosabb az, hogy a gyerekek minél több ilyen és ehhez hasonló lehetőséghez jussanak, a szülők pedig hagyják őket önfeledten futballozni. Zárszavában Kiss Baranyi Sándor beszélt a tapasztalatokról és arról, hogy mit érdemes, mit célszerű tenni a fejlődés érdekében a hétköznapokon.

12.04.30._telki_nemzetkozi_futballtorna_007.jpg

Figura Tibor - pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 28
Heti: 331
Havi: 815
Össz.: 200 961

Látogatottság növelés
Oldal: PVSE U13-as csapata harmadik a Telkiben rendezett nemzetközi tornán
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »