PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Hajdú Lili: Ha volna még időm...

Tavaly négy, most hat csapat közül negyedik hely!

Bácsbokod 2011. március 3.

Eredmények:

Bácsbokod 2012. március 8.

Eredmények:

Dávod - Bácsalmás 2-4.

Bácsbokod - Bácsalmás 11-6

Hercegszántó - Bácsalmás 9-8

Tavaly négy indulóból negyedik, most hat csapat közül negyedik hely! De micsoda különbség a két eredménysor között...

2012. március 8-án Bácsbokodon játszott a Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskola leány kézilabda csapata a Körzeti Diákolimpia bajnokságon. Bár a lányok, a tavalyi negyedik helyezéshez hasonlóan, az idén is csak a negyedik helyen végeztek és nem jutottak tovább, ám az elmúlt évhez képest óriási javuláson ment át a csapat. Már az eredmények és maga a helyezés, de legfőképpen a játék alapján is.

A Vörösmarty egyik legjobbját, akit egyszerűen csak Gólkirálynőként aposztrofálnak társai, abszolut nem érdemtelenül, még nem sikerült „szóra bírni", de Hajdú Lili, a másik ászjátékos, készségesen foglalta össze a látottakat.

kezis_figura.png

- Gratulálok! Hát ez tényleg szép eredménysor! Már csak azt is nézve, hogy egy évvel ezelőtt, hogyan alakultak a mérkőzések... - amely meccseket magam is láttam. - A győzelmet nem kell megmagyarázni, így erről Lili sem tesz említést - Bácsbokod ellen az elvárt két gól helyett hatot dobtunk...! A kapus, már a magassága miatt, gyenge volt, és a felsősarkokat én ki is használtam. De viszont a védekezés Kelle Kira kapussal az élen, nagyon jó volt...!

- Egy győzelem és egy vereség után, a veretlen Hercegszántó ellen a harmadik helyért játszottunk. Harminc másodperccel a játékidő vége előtt, 8-8 volt az állás és mi támadtunk. Ezt viszont elkapkodtuk. Eladtuk a labdát, amiből a 'szántói csapat gólt ért el. Nagyon elkeseredtünk, de a hibákból csak tanulni lehet. Ezért aztán mi úgy fogjuk fel, hogy nyertünk 'Szántó ellen, amelyhez nagyon közel álltunk!

_vorosmarty_mihaly_altalanos_iskola_leany_csapat_4._helyezett_egyuttese.jpg

- Milyen összeállításban játszottatok? Említed, hogy a védekezésben jól helytállt a csapat. A támadójátékban kik jeleskedtek? Kikk lőtték a gólokat? - A kapuban Kelle Kira kezdett. A mezőnyjátékosok: Jenovai Kitti, Száhl Anett, Hankószki Fanni, Hajdú Lili, Horváth Szonja, Panyik Dóra. Cserék: Szrnka Aliz (k) Schneider Petra, Varga Kinga, Szalai Dorina voltak. A csapatot Aggód Anita tanárnő készítette fel. A gólokat a Hankószki, Száhl, Horváth, Hajdú, Panyik alkotta ötös lőtte.

12.03.08._hajdu_lili.jpg

- Te hol voltál tavaly? Nem emlékszem Rád? Meg ahogy a játékról vélekedsz, olykor taktikusan, például arról, hogy mit kell lőni egy alacsony kapusnak, azt sejtteti, Neked a véredben van ez a játék, azaz a PVSE utánpótlás csapatában lenne a helyed, Fanniék között, de nem emlékszem, hogy ott láttalak volna... - Az előző évben pont akkor volt elrepedve az egyik ujjam, amikor a 'bokodi torna volt, ezért nem voltam a csapat tagja. A PVSE edzéseire meg azért nem járok, mert kedden és csütörtökön Nemes tanárnő, hétfőnként Aggód tanárnő iskolai edzéseit látogatom. Ezek mellett úszni és atletizálni, ezen belül futni járok. Szóval már így is elég zavaros az időbeosztásom. Ráadásul most bejöttek a tételek is, szóval még nehezebb az életem. Ha lenne időm járnék oda is.

Végeredmény

1. Bácsbokod

2. Csávoly

3. Hercegszántó

4. Bácsalmás

5. Madaras

6. Dávod

- Nem azt mondtam, hogy keveset sportolsz, csak azt akartam elmondani, ha a kézilabdasportban akarsz elmélyedni, akkor a több edzéssel, még gyorsabb az előrehaladás... De már látom, a heti sportprogramodból, hogy Te inkább testnevelő szeretnél lenni... Egyébként csak azért kérdeztem, hogy Fanniékhoz jársz-e, mert Ők meg a megyei serdülő bajnokságban is szerepelnek. Úgy mint 'Bokod, meg Csávoly. Nem kell nekem nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljem: az egygólos 'szántói vereség is könnyen győzelemmel végződhetett volna, ha nemcsak edzenétek, hanem több mérkőzést is játszottatok volna előtte... Persze ez csak egy vélemény, bár igaz... - Hát igen... kevés versenyre járunk. De nekem most már nincs is nagy értelme elkezdeni, mert elballagok... Viszont a Madarasi csapat felvetette az edzőnek, hogy hívjanak meg minket meccsre... Remélem ez megvalósul!

- Végül: amennyiben nem a testnevelői pályára "gyursz", akkor a Te korodban már elkötelezetten állást kell foglalni egy sportág mellett, mert így szinte mindent csinálsz, meg "semmit sem" egészen... Egyébként, ha a középiskolát a helyi gimiben akarod elvégezni, akkor még most sem késő... - Az idén elballagok és ugye akkor az általános iskolai edzéseim befejeződnek. Akkor, ha Gábor bácsi megengedi, (Ez tuti. pk.) suli mellett járok hozzá. Eredetileg úgy terveztem, hogy Baján a Bereczki Sporttagozaton folytatom a tanulmányaimat, de aztán valahogy inkább a Jelky Egészségügyet jelöltem meg elsőnek.

12.03.08._gorbicz.jpg

- Akkor már miért nem Kecskemétre a Szentgyörgyibe íratkoztál? Onnan a Kecskeméti NKSE csapatához is kijárhatnál, amely csapatot most az NB I/B-ben elég sok sérülés tizedeli ennek megfelelően eléggé a mezőny második felében tanyáznak, de nem rossz kis csapat... Aztán rengeteg példa van arra, hogy a magas szintű sport és a civil életben ugyancsak nem középiskolás fokon végzett bizonyos tevékenység, nem zárják ki egymást... Na, jó, ez áldozattal jár, viszont ennél sokkal több öröm forrása is, már annak, aki "odateszi" magát becsülettel. Annak ellenére, hogy bizonyos dolgokról le kell mondani, ez pusztán jó szervezést igényel, de megoldható... - Mindenem a sport, de a Jelkyben van olyan szak ahol beteg gyerekekkel való foglalkozást tanítják és engem valahogy, az jobban motivál, hogy segíthetek beteg gyerekeknek, mint az, hogy a pályán lássanak viszont. Természetesen az is nagyon jó lenne... Majd az iskola mellett megpróbálok a sportból is kihozni valamit...

Zárszóként mit is írhatok: hát így legyen Lili! Nagyon remélem, ez így történik és akkor, ha nem is emelkedsz a Görbiczi magasságokba, de aki úgy vélekedik, a sportról mint Te, - mely szerint Lehet rosszul játszani de lélektelenül soha! A lényeg az, hogy ha nem is megy a játék a csapattársaid, szurkolók lássák rajtad az akaratot és akkor a vereség is megvan bocsátva! - még az sem elképzelhetetlen. Az viszont, hogy a képen látható mezt felölthesd, az egészen bizonyos, hogy nem fog megtörténni. A Te mezedre az lesz írva: Hajdú Lili és itt a mondat vége, pont

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 28
Heti: 317
Havi: 801
Össz.: 200 947

Látogatottság növelés
Oldal: Negyedik, negyedik: de micsoda különbség!
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »