PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Kunbaja - Kisszállás 1-2 (1-2)

Régi idők játéka szebb volt...

A téli időjárás, legfőképpen a februárban lehullott rengeteg hó miatt, a bácskai térségben a labdarúgó csapatok többnyire csak teremedzéseken tudtak készülni a bajnokság tavaszi folytatására. Így történt ez Kunbaján is, ahol a bajnoki nyitány előtt egy héttel, március 3-án tudtak első alkalommal pályára lépni edzőmérkőzésen. A hazai, megyei III. osztályban szereplő, ott az élmezőnyben tanyázó, magasabb osztályba törekvő csapat ellenfele a Kisszállás megyei II. osztályú csapata volt. Az a két csapat meccselt egymással, amelynek útjai, előbb a megyei I. osztályban, majd a nemzeti bajnokság III. vonalában gyakorta keresztezték egymást, a 'kilencvenes évek derekán - bajnoki mérkőzéseken. Barátságos mérkőzést talán most játszott először a két együttes, bár a látottak alapján a kellemes időben lejátszott mérkőzést mindennek lehetett mondani csak barátságosnak nem...

Összegzésként megállapíthatjuk, hogy érdekesebb, klasszisokkal színvonalasabb mérkőzések zajlottak még a két csapat között, amikor az akkori csapatokból megmaradt hírmondók közül Szalai Tibor bűvölte a labdát és az ellenfeleket, illetve Csont László a vendégcsapatnál, mint mecénás tette a dolgát. Abban az időben olajozottabban működött a csapatjáték: így 1995. március 19-én, a megyei I. osztályban, vagy 1995. november 19-én és 1996. június 23-án az NB III-ban lejátszott bajnoki mérkőzéseken. Vagy a két csapat vonatkozásában az sem volt mindennapos, ami az 1996-1997-es NB III-as bajnokság őszi idényében történt.

Kunbaja - Kisszállás párosítás: negyedszer

5. Kunbaja 10 6 1 3 26 16 10 19

11. Kisszállás 15 4 5 6 23 29 -6 17

A délután kettőkor kezdődő, nem minden előzmény nélküli Kunbaja - Kisszállás párosításban lejátszott mérkőzés előtt a kispadon helyet foglalva jutott eszembe az első, már olyan szempontból, amelynek magam is szemtanúja voltam. Aztán jobban átgondolva jöttem rá: Te Úristen! Ez már, majd napra pontosan 17, azaz tizenhét éve történt. Az elsőt még a megyei I. osztályban, a másodikat és harmadikat a nemzeti bajnokság III. osztályában játszották a csapatok. Ami közös volt akkor a három mérkőzésben, hogy a helyszíne egyetlen egynek volt Kunbaja: ekkor zajlott, a község központjában fekvő, ma már villanyvilágítással is ellátott pálya és a hozzátartozó öltözők felújítása. Ezért a hazai mérkőzéseket Bácsalmáson rendezték, míg a Kisszállás pályaválasztásával lezajlott mérkőzésre Szegeden került sor.

A március 3-án lezajlott negyedik általam is megtekintett összecsapás volt a csapatoknak a tavaszi folytatás előtt egy héttel az első, nagyvalószínűséggel az utolsó „tétnélküli" felkészülési mérkőzése, amelyen Kunbaja a megyei III. osztály, Kisszállás a megyei II. osztály déli csoportjának tavaszi idényérére készülve végre szabadtéren csiszolhatta a csapatjátékot. A kilencvenperces játékidő nagy részében aztán nem igazán tűnt ki az osztálykülönbség a két csapat között és az is bebizonyosodott, hogy nincs tétnélküli mérkőzés, a két csapat viszonyltában semmiképpen...

1-30. perc: 1-2. A harmadik osztályban ötödik helyen álló, ám a listavezető Kelebiától 6, a második Garától mindössze 3 ponttal elmaradó hazai együttes ragadta magához a kezdeményezést. Ennek megfelelően gyakran megjelentek a hazai támadók a vendégek védőharmadában, sőt remek összjátékkal, több jobbnál jobb helyzetet alakítottak ki a kapu előtt, ám ezeket olykor az ötösről sem sikerült gólra váltani - kezdetben. A születésnapos Varga Róbertnek is csak majdnem sikerült Horváth kapuját bevenni, amikor rá nem igazán jellemző csatárerényeket csillogtatva a védősorból előretörve, egymásután játszotta át a vendégjátékosokat, majd a tizenhatos vonalához érve remekül lőtte meg a labdát, ám az a jobb oldali kapufáról vágódott a vissza a mezőnybe. Az akció gólt érdemelt volna... Továbbra sem vett vissza a támadó kedvéből Szalai Tibor csapata, amely játék a gólt is meghozta. A védők mögé belőtt labdára Berghoffer László rajtolt a leggyorsabban, majd kapura vezette és mielőtt a védők beérhették volna, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtte: 1-0. Aztán egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a vendégeknek nem igazán nyerte el a tetszését az eddig kialakult játékrend, mert először csak Stojanovic Marko kontra Csont László szóváltás haladta meg a sportszerűség határát, egy taktikai szabálytalanság után, de rövid időn belül szinte mindenki terítékre került. Majd miután arra is ráébredhettek, hogy így nem igazán lehetnek eredményesek, az eddig csak szórványos ellentámadásokra vállalkozó, most hátrányba kerülő vendégek is több energiát fektettek a támadásokba, amit több kisszállási szöglet is jelzett. Így született meg az egyenlítő gól is nem sokkal az első harmincpercnyi játék eltelte előtt: baloldali szögletből ívelhették kapu elé a labdát a vendégek, ám mielőtt érdemi dolog történhetett volna, a kapu előtti tumultusban látott hazai szabálytalanság miatt Zámbó András bíró sípszavát hallatva, a tizenegyes pontra mutatott. A büntető pontra letett labda mögé ifj. Csont László állt, majd a jobb oldali alsó sarokra vetődő Prikidánovics Tamás kapus elárvult helyén, középen helyezte a kapuba: 1-1. A bekapott gól ellenére további támadásokat vezetett a hazai csapat, ám ezúttal a 30. percben a vendégek térfelén elvesztett labdával indították a kisszállási jobb szélsőt, aki kapura húzott, de lövésre már nem maradt ideje: a védők szabálytanul választották el a labdától, a tizenhatoson belül. Zámbó Bíró ezúttal sem habozott, a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé most Terity állt és a kapu balalsó sarkába helyezte: 1-2. Fordított a Kisszállás...

31-60. perc: 0-0 Nem sokkal azt követően, hogy megszerezték a vezetést a vendégek, nem sok hiányzott ahhoz, hogy egyenlítsenek is. Egy hazai kapura lövés után a kaputól balra vágódott le a labda, amely egy bombaerős felszabadításnak szánt rúgásnak köszönhetően előbb a felső lécről a jobb oldali kapufára, majd onnan a mezőnybe vágódott. Az első félidőben kialakult játék alapján akár gólokkal vezethetne a Kunbaja, de a jobbnál jobb helyzeteket elpuskázva a vendégeknél az előny, két tizenegyesből elért góllal. Nos, Szalai Tibor a szünetben több cserét is végrehajt a fordítás reményében, míg Csont László pályára küldte az összes cserejátékosát, mind az egyet, az eredmény megtartása reményében. Mint mondta szűk a keret, ketten hiányoznak, míg hárman az őszi idény után eligazoltak.

Nos, a cserék ellenére, a második félidő első harmadában nem változott az eredmény, ám ez nem azt jelenti, hogy nem lehettünk tanúi több szikrázóan kemény belépőnek.

61-90. perc: 0-0 A mérkőzés utolsó harmadában leginkább már a játék küzdőjellege domborodott ki, amikor az egyenlítés dolgát a saját kezükbe vehették Berghofferék, ám ami nem „ment" a kisszállási védőnek, az Stojanovic-nak sem. A tizenhatoson belül Szűcs Róbert ellen szabálytalankodtak a védők és az ismét zöldkártyás Zámbó Bíró harmadszor sem habozott büntetőt ítélni. A letett labda mögé a téli szünetben igazolt, Stojanovic Marko állt, ám rá igazán nem jellemző módon, nagyon gyengén a jobb alsó sarokra helyezte és Horváth kapus megfogta, minek következtében több érdemleges helyzet már nem volt, a vendégek győzelmével ért véget a tesztmeccs:

Kunbaja - Kisszállás 1-2 (1-2)

Kunbaja: Prikidánovics Tamás - Varga Róbert, Baka Béla, Ótott Norbert, Kubina Krisztián, Balla Nándor, Stojanovic Marko, Borisz, Szalai Zoltán, Torma Szilárd, Berghoffer László. Csere: Tamasi Zoltán (k) Manz Tamás, Rapi Andor, Kuris Tamás, Szűcs Róbert. Edző: Szalai Zoltán. Kisszállás: Horváth - Berta, Köblös, Bakos, Faragó, Bajkó, Csont, Terity, Galambos, Szalma, Csernák. Csere: Mihalik. Edző: Csont László.

Gólszerző: Berghoffer László 1-0, ifj. Csont 1-1 (büntetőből), Terity 1-2 (büntetőből). 1-2-es állásnál Stojanovic Marko büntetőt hibázott.

5. MISKEI 15 8 2 5 28 24 4 26

6. KATYMÁR 10 5 1 4 37 19 18 16

Összegzés: nos, a mai mérkőzésen nemcsak az idény eleji forma jellemezte a játékot, de hiányzott a nézőkkel zsúfolt lelátók látványa is. Talán azért is, mert a régi idők focija jobb volt... A küzdelmes, olykor szikrázóan kemény összecsapásokkal tarkított mérkőzésen, Zámbó András játékvezetése mellett, a sok kidolgozott, ám egy kivételével rendre kihasználatlanul maradt hazai helyzet miatt a vendégek győzelmével ért véget a mérkőzés. Ezzel együtt nem valószínű, hogy Csont László örömében az egekben röpköd, hisz szűk a játékosállomány, s egy hét múlva, a tavaszi nyitányon, az ötödik helyen tanyázó Miskét fogadják. Jelen állapotukban annak ellenére sem örömködhet, hogy az ősszel Miskén, 1-1 volt az eredmény.

Kunbaján a bajnokság végére minimális célként a második helyezést tűzték ki célul. Az erősítés ellenére sem lesz könnyű dolga ezt elérni Szalai Tibor csapatának. Indításként, egy hét múlva, a tavaszi első fordulóban, vízválasztó mérkőzésen mindjárt a 6. Katymár otthonában lépnek pályára. Ráadásul az ősszel, Kunbaján a Katymár 4-1-re legyőzte a határmenti együttest...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 28
Heti: 331
Havi: 815
Össz.: 200 961

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaja - Kisszállás: a régi idők játéka szebb volt...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »