PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Újabb sikerekre készülnek a Vörösmarty-s atléták...

„Mennyiség helyett, minőség. Egyelőre!"

Távolugrás (cm)

Baja, 2004. május - Kiskunfélegyháza 2011. május

Parányi Renáta

457

Horváth Szonja

415

Ritz Anita

452

Száhl Anett

387

Prókai Anett


Ungor

388

Prókai Anna


Juhász

355

Kúti Luca


Szalai Dzsenifer

348

Csapat:

431

Csapat:

379

Majd tíz éve, ezzel a címmel írt a Bács-Kun Sport IX. évfolyamának 2. száma a Vörösmarty Mihály Általános Iskola atléták által Baján elért sportsikerekről. A 2004. május 20-án, kedden, rendezett versenyről „a Huttererné Engi Erzsébet által jól felkészített csapatból, a megyei döntőbe jutott, a III. korcsoportból Rákos Zoltán. A IV. korcsoportos lányok közül Prókai Anett, Parányi Renáta, valamint a Kislabdahajítás csapat - Prókai Anett, Prókai Anna, Parányi Renáta, Ritz Anita, Malesevics Lili összeállításban." Majd ugyanebben a számban, már a megyei döntőn elért eredmények is terítékre kerültek. S kiváló atlétikai eredmények mellett, már a leány labdarúgásban is elért bajnoki cím méltatásával: „Két arany, egy-egy ezüst, és bronz"címmel... Viszont, ha valaki nem klikkel IDE, soha nem derülnek ki az akkori sportsikerek részletei...

Távolugrás (cm)

Baja, 2004. május - Kiskunfélegyháza 2011. május

Rákos Zoltán

463

Allaga Dániel

460

Mezei Zsolt


Németh Olivér

454

Miklós Andor


Kerényi Dominik

438

Matheisz Roland


Nincsevics Roland

404

Kúti Áron


Lakner András

398

Csapat:


Csapat:

431

Hogy most ne menjünk végig az ezt követő évek eredményein, de valami közelebbi „kapaszkodó" legyen az, áprilisban, ugyancsak Baján lebonyolításra kerülő Atlétika Diákolimpiára készülőknek a tarsolyában, álljon itt, nem a 2011-es bajai, de egyenesen a megyei döntőn elért sikerekről szóló beszámoló.  Tavaly is volt, mit méltatni... A 2011-es kiváló atlétika hírekért klikk ide. Mindez arról jutott az eszembe, hogy miután a kézilabda sportágban lefutottak a téli hónapokban e korosztálynak rendezett egyesületi illetve iskolai bajnokságok, ma, szerda délután, már atlétikai edzést tartottak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói a PVSE sporttelepen.  A lányok és fiúk, most a távolugrás és a kislabdahajítás technikáját csiszolták Aggód Anita tanárnő vezetésével.

Kislabdahajítás (m)

Baja, 2004. május - Kiskunfélegyháza 2012. március

Prókai Anett

47,30

Horváth Szonja

~34

Prókai Anna

42,90

Száhl Anett

~34

Parányi Renáta
Ritz Anita
Malesevics Lili
Csapat:

34,7

Csapat:

 

A lányok szeretik a csokit... A tanítás utáni gyakorláson több ismerős arcot is felfedezhetett az érdeklődő, így a például a PVSE serdülő leány kézisei közül Horváth Szonja, Száhl Anett, Szalai Dzsenifer triót, vagy a serdülő focisták közül Németh Olivér, Szénási Bence, Nincsevics Roland hármast, ám utóbbi időpont-egyeztetési nehézségek miatt, már csak a fociedzésre várva múlatta az időt. De nem volt itt, például, Hajdú Lili, a kis Kovács, de hiányzott a remek képességekkel megáldott Hankószki Fanni is, akikre nagyon számítanak a társak is. Többen viszont, a tavaly elért jó eredmények részeseiként vettek részt a foglalkozáson, így például Horváth Szonja, Száhl Anett, vagy éppen Allaga Dávid és Németh Olivér.

A kora tavaszi jó időben, már-már fáradni látszottak az atléták, különösen a lányok, akik a távolugrás után, a kislabdahajítás rejtelmeivel ismerkedtek. Viszont mindjárt új erőre kaptak, miután a Tanárnő tisztes távolságra állva a dobóktól, felajánlotta, hogy aki eltalálja, jutalomként azt a csoki fajtát adja, amiről a pesti belvárosi gyerekek, azt hiszik, hogy az alpesi tehenek, egytől egyig lila színűek... Nos, nem sok hiányzott, hogy a gyerekek kiegyék a nadrágjából... Ugyanis, majd mindenki ígéretes akciót hajtott végre - technika és távolság vonatkozásában, ám az irányzék, csak Száhl Anettnél volt pontos, azaz nyerő.

 12.03.28._vmai_atletak_edzes_elott.jpg  12.03.28._vmai_atletak_edzes_ertekeles.jpg
Edzés előtt Edzés után

A jó hangulatban lezajlott edzés után sajnálatos tényként írom ide a végére, hogy az atléták között a már említett labdarúgó és kézilabda sportágak mellett még a tornászok közül kerülnek ki azok a versenyzők, akik képviselik iskolájukat, legközelebb Baján. A felvetés alapján a nyolc évvel korábbi írás címe ma is helytálló: „Mennyiség helyett, minőség!" Azaz, sajnálatos módon, még ma sem tömegek sportja az alapsportágak egyike, az atlétika... Ennek ellenére, mindig akad egy-egy vörösmarty-s, aki tovább öregbíti az iskola jó hírnevét... Mint legközelebb éppen áprilisban, Baján!

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 106
Heti: 28
Havi: 875
Össz.: 201 021

Látogatottság növelés
Oldal: Edzéslesen: vörösmaty-s atléták a diákolimpiára készülnek...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »