PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei serdülő labdarúgó bajnokság 2011-2012. Déli csoport

PVSE serdülő foci angol tempóban

U16 Több mint három hónap pihenővel, majd felkészüléssel tarkított szünet után, március 10-én szombaton elkezdődött a 2011-2012-es bajnoki év tavaszi idénye a megyei serdülő bajnokság bácskai csoportjában is. A PVSE csapata az idénynyitón Sükösdön lépett pályára és a jó képességű hazai csapattól, a várakozásnak megfelelően, a Bácsalmáson lejátszott mérkőzéshez hasonlóan Sükösdön is vereséggel folytatta a bajnokságot. A 6-1-es vereségben nagy szerepet játszott, hogy a hazai, még a dobogóra is esélyes csapatban a kelleténél eggyel több, sudár termetű játékos (és nevű) szerepelt, aki az 'Almáson lejátszott mérkőzésen lőtt három gólja után, most négyig jutott.

Megyei serdülő bajnokság Dél 14. forduló

Madaras

Tompa

0-4

Bácsalmás

Nemesnádudvar

3-6

Nagybaracska

Sükösd

1-10

Bácsbokod

Szeremle

4-0

Szabadnapos

Kelebia

-

Sűrű a program A sebek nyalogatására, olyan sok idő nem állt a PVSE csapatának a rendelkezésére, hisz az első tavaszi tétmeccs után, nagyon besűrűsödtek az események.

Március 14-én, szerdán délután már második tavaszi mérkőzésükön Nemesnádudvar csapatát fogadták.

Március 15-én, előbb egy tornán vettek részt Kelebián, ahol Horváthné Anyukának köszönhetően tudható, hogy a PVSE tornagyőztes lett. Kószó László tájékoztatása szerint a négy település - Kelebia, Tompa, Kunfehértó, Bácsalmás - csapatai négy korosztályban mérték össze erejüket és a négy korosztályban elért pontszámok összesítése alapján hirdettek végeredményt, azaz kupagyőztes Bácsalmás! Szép volt Fiúk!

12.03.15._a_tonagyoztes_pvse_u13-as_csapata_tompan..jpg

Március 18-án, ismét a határmenti településre utazik a csapat, az U16-os korosztály legjobbjaival a keretben. Ekkor, az őszi mérkőzésen, Bácsalmáson kivívott PVSE győzelemhez hasonló teljesítményben bízva, a tavaszi első bajnoki pontok megszerzésére is reális esély mutatkozik.

Kettővel több és öttel kevesebb A március 14-én, szerdán lejátszott Nemesnádudvar elleni mérkőzésen viszont még nem lehetett győzelmi elvárásokról beszélni, ám arról igen, hogy a PVSE, még a serdülő korosztályon belül is az egyik legfiatalabb csapata, sokkal jobb képességekkel rendelkező játékosokból áll, mint azt az őszi, egy lőtt és tizenegy kapott gól sejtteti.

Mint az a kellemetlen hideg időben lejátszott mérkőzésen kiderült, sokkal jobb! Igaz, most az ebben a korosztályban szóba jöhető játékosok közül, szinte kivétel nélkül, mindenki Bögre Károly edző rendelkezésre állt. Sőt, bővült a keret. Többek között Kunbajáról érkezett Tóth Kovács Bence, de több új névvel is találkozhatunk a csapat összeállításában. Többen régi motorosok a sportágban, ám csak most érték el a versenykiírásban szereplő 12 éves alsó korhatárt.

Nos, a PVSE megmutatta: többre képes az ősszel lejátszott mérkőzésen, erősen tartalékos összeállításban bemutatott teljesítménynél. Az első félidőben mindössze egy malac góllal vezetett az Éles - nem is olyan régen, még a PVSE színeiben szereplő - Béla edző csapata. A második félidőben aztán megjöttek a hazai gólok is, majd a már említett korösszetételű PVSE csapatában elfogyott az erő...

A mérkőzéssel kapcsolatban még megemlítem, hogy az őszi idény után egészségi okok miatt a visszavonulás gondolatát fontolgató Kovács Árpád játékvezető mégsem vonult vissza a bíráskodástól. De nagy kár is lett volna érte, hisz a játékvezetői kar egy színes egyénisége veszett volna el a sportág számára. A játékvezetői munkáját, többek között, olyan esetek jelzik, mint ami ezen a mérkőzésen is történt: a vendégcsapat reklamált egy bedobás miatt. Nos, Kovács sporttárs nem állt le vitázni, simán elkérte a bedobáshoz készülődő játékostól a labdát és az éles szemű vendégcsapat edzőjének, gyakorlati bemutatóval illusztrálta miért ítélt úgy, ahogy.

Krónika

1-30. perc: 0-1. A mérkőzés elején bár a vendégek birtokolták többet a labdát, a PVSE masszívan védekezett és nem forgott veszélyben a hazai kapu, egy vendég akció kivételével. A 20. percben egy védők mögé belőtt labda találta jó helyzetben Harsányi Martint a baloldalon, aki senkitől sem zavarva kapura tört, majd éles szögből a kimozduló Rapcsák Balázs mellett kapura lőtte. Viszont az, hogy ebből gól lett, ahhoz az is kellett, hogy a laposan meglőtt labda egy-egy fűcsomón meg-megpattanva egyre közelebb kerüljön a kapuhoz, majd a baloldali kapufán landoljon, onnan a gólvonal mögé kerüljön. A gól története viszont nem szerepel a jegyzőkönyvben, azaz mitsem von le értékéből: 0-1.

31-60. perc: 0-1. A vendégcsapat vezető góljánál hibázó hazai védelem, ezt követően rendezte sorait és ismét kiegyenlített játék zajlott a pályán. A szünetben mindkét tréner cserékkel frissítette csapatát, de majd egyórányi játék után még mindig csak azzal a szerencsésnek is mondható góllal vezetett Éles Béla csapata. Mígnem, a hazai csapatnak kritikus időszakában a hatvanadik perchez közelítve, az 55. percben, Lentner Ákos kettőre növelte az előnyüket: 0-2. Egyórányi játék után átszervezi csapatát Bögre Károly és ez bizony a hazai gólok szempontjából jó húzás volt. Csakhogy így a védelem vált sebezhetővé. Analóg ahhoz, amikor Rapcsák Balázs kapus mezőnyjátékra vált. Vele eredményesebb a támadójáték, de sebezhetőbb a védőjáték... Így történt ez most is...

61-90. perc: 3-4. Az átszervezett hazai együttes olykor remek támadásokat bemutatva a 67. percben tizenegyeshez jut és ezzel kezdetét veszi a Mindszenti Énok Ramón és Schneider Dániel „részvételével" zajló gólpárbaj. Előbb, azonban még a büntetőt Nincsevics Roland biztosan értékesítette: 1-2. A 75. percben még mindig csak egygólos hátrányban a PVSE csapata. Miután nem sikerült az egyenlítés Mindszenti Énok Ramón kettőre növeli a különbséget: 1-3. Egy perccel később, Schneider Dániel is beköszön Oberst Dániel kapujába: 2-3. Már-már kézilabda pályákon zajló gyakorisággal potyognak a gólok, a csapatok már nem is töltenek, csak lőnek, így Mindszenti Énok Ramón is, a 77. percben: 2-4. A helyi csapat szurkolói Schneider Dani gólját várnák, amire volt is lehetőség, ám e helyett ismét Mindszenti Énok Ramón eredményes a 79. percben: 2-5. Három perc múlva Harsányi Martin talál a hazai kapuba: 2-6. A mérkőzés utolsó találata viszont Schneider Dánel nevéhez fűződik, aki a 89. percben beállította a végeredményt:

Bácsalmás - Nemesnádudvar 3-6 (0-1)

Bácsalmás, 18 néző. Névszerint... Játékvezető: Kovács Árpád.

7.

 

 

 

Bácsalmás PVSE

 

13

 

 

2

 

 

0

 

 

11

 

 

21

 

 

62

 

 

-41

 

 

6

Bácsalmás: Rapcsák Balázs - Tóth Bence, Németh Olivér, Schneider Dániel, Pfendler Flórián (Kerényi Dominik 80.'), Demeter Róbert (Mátrai Roland 80.'), Nincsevics Roland, Koncsok Erik (Tóth Medárd 85.'), Schneider Bence (Szabó László 67.), Figura Ákos, Demeter Dominik (Balogh Benjamin 62.'). Edző: Bögre Károly.

5

 

 

 

Nemenádudvar

 

13

 

 

7

 

 

0

 

 

6

 

 

72

 

 

58

 

 

14

 

 

21

 


   

Nemesnádudvar: Oberst Dániel - Simon Bence, Pócs Erik (Tóth Norbert 75.'), Wittmann Róbert,  Iván Balázs, Lentner Ákos, Lei Róbert (Jászfi Dávid 67.'), Szalai Gábor (Török Dániel 46.'), Varga Erik (Varga Erik 60.'), Mindszenti Énok Ramón, Harsányi Martin. Edző: Éles Béla.


 Összegzés: Az őszi mérkőzésen nyújtott teljesítmény után, határozott fejlődésen ment át a PVSE csapata. A bekapott gólok száma majd' megfeleződött, míg a lőtt gólok mennyisége megháromszorozódott. Viszont az is beigazolódott, a csapat körösszetételéből kifolyólag, ha a „rutinosabb" értsd, idősebb játékosok a védelemben szerepelnek, akkor a támadójáték zötyög, ha viszont a támadójátékban vállalnak több szerepet, akkor a védelem sebezhetőbb. Viszont hamarosan eljöhet az az idő is, amikor kellő egyensúlyba kerül a védő és a támadójáték is...

A ma még zömében a bajnoki osztály alsó korhatárát alig elkerülő játékosok alkotta csapatnak, ehhez csak az eddigi rendszeres edzésmunkára és kitartásra van szüksége.

Ami pedig a mérkőzéseken látottakat illeti, ha a ma még az említett okok miatt egyelőre vereségre is van ítélve a PVSE, akkor az a mérkőzés utolsó harmadában zajló játék szerint, igazi "háborúban" a csatatéren dőljön el... Azaz, ne csak a kapott gólt próbáljuk meg elkerülni, de nagyobb erőket kellene fordítani a támadójátékra, a lőtt gólokra is...

Hogy arról már ne is beszéljünk, hogy az a játék látványosabb, meg talán egy idő után eredményesebb is lesz és a rendszersen, még serdülő mérkőzésekre is kijáró, a B-középben helyet foglaló lányok, nem a felnőtt, hanem a serdülők tizenhármasáról mondják majd: "nagyon bejön ez a játékos"...

11.10.14._pvse_-_kelebia_6-2_3-1.jpg

8.
Kelebiai Leventék


13201120115-956


   

A PVSE legközelebbi mérkőzésén a Kelebiai Leventék ellen viszont, a most látott játékkal, már idegenben is a győzelem lehet a cél.

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 28
Heti: 334
Havi: 818
Össz.: 200 964

Látogatottság növelés
Oldal: PVSE serdülők: nyolc nap alatt három bajnoki
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »