PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Jutalomjáték: kézilabda a focipályán

Soltvadkertre készülve


2012. március 20., kedd A heti első edzés kezdetére időben érkező játékosok számát látva nem úgy tűnt, hogy a keddi edzésből lesz valami. Aztán egyszeriben megélénkült az élet a PVSE Klubház környékén. Sorra futottak be a játékosok... Néhányan késve, de mint az kiderült, a világért sem hagyták volna ki a foglalkozást.

12.03.19._pvse_szponzor_2.jpg

Egy kicsit késve, de majd' mindenki a fedélzeten Aztán egyszeriben megtelt a pálya játékosokkal. Ha egy kicsit késve is, de csak az igazoltan távollevők - a nagyon távol: Győr, Szeged - meg a sérültek hiányoztak a keddi könnyednek tűnő, ám nem is olyan egyszerűen kezdődő edzésről. A Fiúk jutalomjátéka talán a szombati sikereknek köszönhetően, kézilabdázással indult. De nem a nagypályás verzióval, de nem is a néhány évtizede elfogadott kispályás játékelemekkel fűszerezték, az egyszerű helycseréket. Mindössze annyiban emlékeztetve a kézilabdasportra, hogy futás közben kézzel kellett elkapni az így továbbított labdát... Majd a variációk sorával folytatta a Florin Nenad - Renato Pirsa edzői páros... Elképzelhetik, mint említettem, ma kedd van és valószínűleg amolyan szadizós, erőnléti edzés volt... Ezt csak valószínűsítem, mert nem néztem végig a tréninget... De kell is a jó kondi, hogy a meglévő technikai tudást a játékosok a 90. percben is eredményesen be tudják mutatni, ha éppen az kell a sikerhez.

kedden_minden_elofordulhat_-pl._nagypalyas_kezilabda_-_labdarugokkal....jpg

Például legközelebb hazai pályán a Soltvadkert ellen... Az STE ellen az elmúlt évben tavasszal 'Vadkerten nem éppen a „tisztes vereség" kategóriába tartozó 8-1-es vereség után már ősszel, ugyancsak idegenben, 2-2-es dicséretes döntetlennel ért véget a két csapat párharca. A PVSE őszi harmadik fordulóban elért idegenbeli pontszerzése, a harmadik veretlenül megvívott mérkőzése volt a csapatnak. Nos, ez most is így lehetne, a pályaválasztói jogok fordulása után a tavaszi idényben is, csakhogy történt, ami történt a tavaszi nyitányon, most nem lehetséges...

dden_minden_elofordulhat_-pl._nagypalyas_kezilabda_-_labdarugokkal..._2.jpg

Több pontja viszont lehet a PVSE csapatának. Az ősszel az első három bajnoki mérkőzés után mindössze 5 volt a csapatnak. Most három forduló alatt eggyel többet, akár hatot is magáénak tudhat. Ehhez mindössze, a legutóbbi fordulóban Tompán gyenge játékot nyújtva, 3-0-s vereséget szenvedő STE csapatát kellene legyőzni. Talán sikerül! A feltételes mód, annak szól, hogy a PVSE csapatának mindig is a mezőny második felében tanyázó, gyengébb csapatok ellen gyűlik meg a baja. Most ilyen szempontból nincs probléma, mert a 'vadkerti csapat a mezőny élcsapatai között tanyázik az ősszel megszerzett pontoknak köszönhetően, viszont a téli szünetben alaposan leamortizálódott, tehát gyengült - mondjuk ezt mi és ilyenkor jönnek a csalódások... Aztán az előző két 'Vadkerten lejátszott mérkőzés eredményéből is az "következik", hogy hazai pályán már négy gólt lő a PVSE, aminek elégnek kellene lenni a győzelemhez, de mint tudjuk, minden csapatnak van védelme is...

dden_minden_elofordulhat_-pl._nagypalyas_kezilabda_-_labdarugokkal..._3.jpg

Jó jel, hogy Varga László már Szeremlén is a felnőtt csapatban játszhatott - letöltötte több mérkőzésre szóló eltiltását. Így van ez Rudics János esetében is, aki viszont a tavaszi első fordulóban kapott két sárga lapos figyelmeztetéshez „bónuszként" járó piros lapot, vele együtt automatikus egy mérkőzésre szóló eltiltást, amit Szeremle ellen letöltött, tehát ő is szerepelhet március 25-én. Az viszont kevésbé jó hír, hogy a 'Félegyháza elleni mérkőzésen piros lappal kiállított Susnjar Milan 7, azaz hét mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A játékvezető szerint, a „vétkes" direkt rálépett a lábára...(?) Prikidánovics Milán sérülése, a Barcsák testvérek, munkahelyi illetve tanulmányi okok miatt, a játékuk kérdéses. Az viszont megint csak biztató lehet, hogy a tavaszi új igazolás, Petrovic Boris, aki eddig két PVSE mérkőzésen szerepelt és három gólt lőtt, most talán végig játssza már a 90 percet és a góllövő tudománya sem hagyja cserben... Az eredmény alakulását most tovább már nem boncolgatom, de... Nagyon úgy néz ki, hogy lövünk négy gólt! Bár, most azzal fejezem be: hol van az az egy hazai gól?

p1000095.jpg

Végül tényleg rövidre fogva, mert hamarosan kelni kel: az ifjúsági csapatnak is van miért visszavágni az STE csapatának. Van esély a győzelemre. Erre biztató az őszi idegenben elért 2-2-es döntetlen is... Talán az ifjúsági csapat legjobbjaiból is csak azok kerülnek fel a nagyokhoz, akik tényleg szerepet kapnak ott és nem lesznek olyanok akik a két csapat közül, a (kis)pad alá esnek, azaz velem egy perspektívából nézi végig a két meccset... Hajrá PVSE!

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 28
Heti: 288
Havi: 772
Össz.: 200 918

Látogatottság növelés
Oldal: Soltvadkert ellen készülve...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »