PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei Asztalitenisz Csapatbajnokság 2011-2012. tavaszi idény

Kunbajai mérleg: egy-egy győzelem és vereség

Tavaszi nyitány Kunbaján a tavaszi rajt előtt, a téli szünetben, mozgalmas élet zajlott az asztalitenisz berkekben. Az edzések mellett, a maguk szintjén komoly megmérettetéseken is asztalhoz álltak a játékosok. Az utolsó ilyen esemény, az Asztalitenisz gála, a határon átnyúló barátság jegyében zajlott Kunbaján egy, mint később kiderült, két héttel a tavaszi idény nyitó fordulója előtt. A jó hangulatban, sok-sok hasznosítható tapasztalattal felvértezve várták a játékosok az első tavaszi mérkőzést, ami az ebben az osztályban tapasztalható időpont áthelyezések miatt, mindjárt kettőre növekedett.

F

Időpont

Hazai

Vendég

Ősz

P

T

P

8.

2012.03.10.

Kunbaja

Kiskunmajsa

9-9

2

11-7

3

9.

2012.03.??.

Kunbaja

Kalocsa

7-11


   

10.

2012.03.11.

Baja

Kunbaja

9-9

1

12-6

0

11.

2012.04.06.

Kunbaja

Jánoshalma

13-5

312.

2012.04.20.

Kunbaja

Soltvadkert

7-11

013.

2012.05.04.

Dunaegyháza

Kunbaja

7-11

0

 

 

14.

2012.05.18.

Kunbaja

Kiskőrös

7-11

0Ugyanis közzétettük már az osztály bajnoki menetrendjét - Kunbaján hétből ötször hazai pályán pattogtatnak - ám mint már említettem egy korábbi szösszenetben, azt csak arra használják a csapatok, hogy tudják mitől térjenek el. Legfőképpen Kunbaja ellenfelei járnak élen ezzel a gyakorlattal... Így tolódott el a bajnoki rajt a határmenti együttesnek február 24-ről, március 10-re, a Kiskunmajsa elleni hazai illetve került előre március 23-ról, március 11-re a Baja elleni mérkőzés idegenben - egy hétvégére! Erre viszont csak azért kerülhetett sor, mert a március 10-re kiírt, második fordulóban esedékes Kunbaja - Kalocsa mérkőzést a vendégek kérésére, elhalasztották, ki tudja hová?)

bajnok_a_kunbaja_atsk_2009-2010.m3..jpg

Kellő önbizalommal felvértezve Nos, a kunbajai legénység nem esett kétségbe e sűrű program miatt, hisz az őszi nyitó fordulóban, idegenben, ( Kunbajai start Kiskunmajsán pontosztozkodással... ) majd a harmadik fordulóban hazai pályán ( Kunbaja baja Baja...) két döntetlen eredményt ért el. Az új pontszámítás szerint mindkét csapat kap pontot: a jobb szettaránnyal rendelkező együttes kettőt, a rosszabbal rendelkező egyet. Nos, ez a pontszámítás Kiskunmajsán és Kunbaján is a vendégcsapatoknak kedvezett. Összességében tehát három ponttal gazdagodott Kovács Péter együttese.

A két csapat ellen a tavaszi két mérkőzésen is ennyi a megszerzett pont mennyiség, ám a Kunbaja csapat tagjai hat pontra készültek - derült ki Figura Tibor szavaiból. A Kiskunmajsa csapatát valóban legyőzték, míg a bajai oroszlánbarlangban még az őszi döntetlent sem sikerült megismételni, azaz vereséget szenvedtek. Összességben, mondhatnánk nincs miért keseregni, hisz az őszi három pontot most is sikerült begyűjteni, csakhogy akkor veretlenül, most egy-egy győzelemmel és vereséggel...

kiskunmajsa_-_kunbaja_8-10_9_merkozes_9_gyozelem.jpg

A tavaszi elsőként, március 10-én, szombaton, hazai pályán lejátszott Kunbaja - Kiskunmajsa mérkőzésen, Berghoffer László, Kern Adrián, Kovács Péter, Havasi Sándor állt asztalhoz és biztató játékkal legyőzték 'Majsa csapatát.

Rossz kezdés Nem indult jól a mérkőzés, hisz az első páros, Kern Adrián - Berghoffer László összetételben, nem kis meglepetésre, elveszítette a mérkőzést: 0-1. Viszont a Kovács Péter - Havasi Sándor páros nem irgalmazott ellenfelének: 1-1.

Jó folytatás A felemásra sikeredett párosok után, az egyéni játékban már Berghoffer László és Kern Adrián is belelendült, akik az ellenfél legjobbjait - Molnár és Tanács - legyőzve 3-1-re alakították az eredményt, megadva az alaphangot a játékostársaknak. Így a folytatásban Kovács Péter és Havasi Sándor is győztesen foghatott kezet ellenfelével: 5-1.

Biztos 10-5-s hazai vezetésnél Kern Adri még villant egyet, (11-5) majd az utolsó két egyesben faragtak még hátrányukból a vendégek, a Kunbaja részéről szép, legfőképpen eredményes játék után ez került a jegyzőkönyvbe:

Kunbaja - Kiskunmajsa 11-7

Kunbaja: Berghoffer László 3, Kern Adrián 3, Kovács Péter 2, Havasi Sándor 2, Kovács - Havasi 1, Berghoffer - Kern. Kiskunmajsa: Molnár András 3, Tanács Imre 3, Molnár - Tanács 1, Gémes Tibor - Nagy Béla.

11.10.30._adam_geza_kunbaja-baja_9-9.jpg

Kunbaja csapata vasárnap, a szombati önbizalom növelő győzelem tudatában, jóleső érzésekkel telve, a győzelem reményében indult a bajai oroszlánbarlangba, ami valójában oroszlánnak oroszlán, de nem barlang, hanem egy több részből álló pincerendszer, ahol az asztalok egyenként kerültek elhelyezésre és ez adja meg a varázsát, legfőképpen nehézségét is a helyszínnek, amivel az ellenfelek nagyon nem tudnak megbarátkozni, már abból ítélve, hogy itt többnyire vereséget szenvednek. Így Kunbaja csapata is, de most győzelemre készültek - már annak ismeretében is, hogy az ősszel hazai pályán döntetlenre sikerült hozni a mérkőzést. Aztán több szempontból sem úgy ért véget a mérkőzés, ahogy arra Kunbaján készültek...  A szombati győztes négyesben annyi változás történt, hogy Havasi Sándor helyén Figura Tibor szerepelt.

- Ezúttal sem ment a Baja ellen! - foglalja össze a látottakat röviden Figura Tibor - A  dobogóért küzdő bajai együttes ellen ősszel még szoros mérkőzésen döntetlent sikerült elérnünk, de ezúttal nem úsztuk meg a vereséget a taktikusan játszó hazaiak ellen.

Jó kezdés Kunbaja a vasárnapi mérkőzésen csak 4-4-ig tartotta magát, azt követően fokozatosan elhúzott a Duna-parti csapat, amivel párhuzamosan a lelkesedés is alábbhagyott. Még azokat a meccseket sem tudták megnyerni, amit pedig az erőviszonyok alapján maguknak kalkuláltunk.

Rossz folytatás Kern Adri az utolsó egyéni mérkőzését Katonával játszotta, ami győzelme esetén elég lehetett volna az ősszel elért döntetlenhez. Kern 2-1-es vezetéséig nem is volt baj, de a fordulatokban sem szűkölködő összecsapás a bajai játékos győzelmét hozta, egyben Kunbaja vereségét.

Még rosszabb folytatás - Ismét beigazolódott, hogy csak a Berghoffer, Kern duónk győzelmeire nem alapozhatunk. Hisz ők sem mindig tudnak 100%-os teljesítménnyel előrukkolni. - vonja le a mérkőzés tanulságát Figura Tibor - Most már a csapat többi tagján a sor, hogy olyan szintre fejlődjenek, hogy átlag két nyert mérkőzés erejéig lehessen számítani rájuk.

Baja - Kunbaja 12-6

Megyei II. osztály 2011-2012.

3

Baja

4

3

3

94

68

+26

17

6

Kunbaja

2

2

5

76

86

-10

9

7

Kiskunmajsa

1

2

5

72

72

0

6

Baja: Id. Katona László 4, Ádám Géza 3, Szabó János 2, Szűcs Sándor 2, Ádám - Szűcs 1, id. Katona - Szabó. Kunbaja: Berghoffer László 3, Kern Adrián 2, Kovács Péter - Figura Tibor, Berghoffer - Kern 1.

Epilógus Az utolsó egyes mérkőzésre Katona - Berghoffer párosításban 11-6-os hazai vezetésnél került volna sor. Kunbaja legjobbja azonban érthetetlen módon elállt a mérkőzéstől. Mentségére szolgáljon, hogy a mérkőzés előtti hetekben komoly meghűléssel bajlódott, ennek eredményeként hetekig még edzeni sem tudott rendesen, így nagyon megviselhette a két mérkőzésen az utolsó játékig egyéniben hétből elért bőldicséretes 7, azaz hét győzelem kivívása. A nyolcadik mérkőzését - amelyen az esetleges győzelme sem juttatta volna sikerhez csapatát - egy igazi sportember, a biztos veresége tudatában is lejátssza. Hogy nem így történt? Ez valószínűleg csak a mindenre képes influenzának köszönhető...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 28
Heti: 291
Havi: 775
Össz.: 200 921

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaján hat pontra készűltek, három lett belőle...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »