PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Január másodikán UFO-t láttak Bácsalmáson...

A Fiedler Közösségi Ház hamarosan, egészesen pontosan,  2012. március 8-án 17 órai kezdettel, közéleti esték sorozatot indít, ahol érdekes emberekkel, közérdekű témákról lehet beszélgetni.

A sorozat első előadója, a bácsalmási születésű, gyermekkorát városunkban élő - én még hozzáteszem, hisz sportoldalon vagyunk, vagy mi fene - fénykorában NB I-es remek balkezes kézilabda játékos:

12.01.31._sos_tibor_ufo-szakerto.jpg

Sós Tibor

Az előadás címe: Két évtizede az ufók nyomában, avagy döbbenetes magyarországi ufóesetek.

... az Ifjúság utcában - 1994-ben. Tudom tán, hisz Tatics Sándor és kedves felesége Rózsika néni nekem mesélték el, harmadikán az első munkanapon, az átélt kalandjukat, amit a Petőfi Népe 1994. január 7-én, a címlapon közölt, „Ufót láttak Bácsalmáson" címmel, „Falba ütközött a lapát" felcímmel, az alábbiak szerint:

„Valaha másfél évig működött Bácsalmáson az UFO-klub, de ez alatt az idő alatt egyetlen „űrlény" sem járt a vidéken. Január másodikán reggel viszont id. Tatics Sándor és felesége láttak olyan csillogó fekete gömböt, amelyet nem tudnak másnak vélni, mint ufónak. Egy hólapáttal próbálták elhessegetni a váratlan jövevényt, de az nem az erőszaknak engedve, hanem önként távozott.

- Bár se keze, se lába nem volt, mégis a teraszon lévő asztal felé haladt - magyarázza Bácsalmáson id. Tatics Sándor, aki a városka szavahihetőnek ismert polgárai közé tartozik. A 20-25 centiméter átmérőjű fekete színű, mégis fényesnek tűnő, gömb alakú, s leginkább egy léggömbre emlékeztető tárgy (vagy lény) január másodikán reggel jelent meg az idős házaspár udvarra nyíló ablaka alatt. Korán felébredtek azon a napon, nézték a tévé reggeli adását, majd öltözködni kezdtek. A férfi kipillantott az udvarra, és földbe gyökerezett a lába. Olyasmi történt vele, ami addig még soha: meglátta az ufót.

Tatics bácsi felesége, Rózsika néni kiment a teraszra. S a keze ügyébe akadó hólapáttal akarta „megpiszkálni" a fekete gömböt. A legnagyobb meglepetés ekkor érte: a lapát végét sehogy sem tudta 15-20 centiméternél jobban az idegen közelébe juttatni. Sőt, a fekete gömb még azzal is fokozta védekezését, hogy elzsibbasztotta Rózsika néni ujjait és alkarját. Mire az asszony lemondott arról a szándékáról, hogy kiebrudalja a hívatlan látogatót, az magától alakot változtatott - gömb formából oválisba ment át - s az asztal és a mellé állított faládák között távozott. Egy hang nem sok, annyit sem hallatott. Végül az utca túloldalán lévő ház felett megtett néhány kört, majd dél-keleti irányban eltűnt a csodálkozó házaspár szemei elől. - prókai -

Hát ennyi a történet, s mókás dolog elképzelni az ufóval hadakozó Sanyi bácsit és Rózsika nénit, de talán mégsem az. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy ebben az időben országszerte több hasonló, vagy legalább is furcsa, megmagyarázhatatlan eseménynek voltak szemtanúi. Ezekről ugyancsak a Petőfi Népe, Rejtélyek és kérdések címmel tematikusírásokkal teli oldalon számolt be. Köztük „A légelhárítás nem látta" felcímmel, „Az UFO éjszaka érkezett" címmel, de már január 17-én, megkérdezve Sós Tibort az UFO-Controll hálózat vezetőjét is.

„Narancssárgás fénnyel világító gömbre figyelt fel a közelmúltban V. I., a Veszprémtől 8 kilométerre lévő balácapusztai múzeum őre. A különös jelenség Veszprémfajsz irányából közeledett és egyre nőtt - a szemtanú szerint - mintegy 300 méteres átmérőjűre, majd megállt. Hírtelen reflektorszerű, erős fényt bocsátott ki, ami nappali világossággal árasztotta el a környéket. A múzeumőr - a Detektív Kft. alkalmazottja - segítséget kért biztonsági vezetőjétől, aki azonnal a helyszínre indult, és ott még látta a távozó fényt. Ezt követően felhívták a légvédelmi parancsnokságot, annak ügyeletesei pedig a rendőrséget. A rendőrség járőre a helyszínre érkezve azonban ott már nem látott semmit, csupán egy Veszprém felé haladó halvány fényjelenséget, ami 150-200 méter átmérőjű lehetett. Ezt egyébként Veszprémben is többen látni vélték. A katonai műszerek azonban nem érzékelték a különös éjszakai vendéget.

Megkérdeztük, Sós Tibort, az UFO-Controll hálózat vezetőjét, vajon mi történt azon a napon? Elmondta, hogy a különös jelenségek észlelése Bácsalmáson kezdődött, amikor is január másodikán Tatics Sándor és családja furcsa fénygömböt látott. Ugyanaznap késő este egy Szabó Béla nevű békásmegyeri lakos látott a lakásában egy 15 centiméter átmérőjű gömböt. Január 5-én a Ferihegyi reptérről érkezett egy telefon az újszentiványi radaregységhez, akik Bugac térségében 1000 méter magasságban mozgó jelenséget azonosítottak be. A kecskeméti repülőezredtől ennek felderítésére felemelkedett egy vadászgép - és Sós Tibor szerint - még két helikopter is, á semmi különöset nem tapasztaltak. (A jelentés szerint repülő madárraj volt a térségben.) majd néhány órával később, éjfél után másfél órával egy Gyula melletti tanyán Stilrik Mihályné - a tulajdonos - arra ébredt, hogy a ház melletti szántón egy hatalmas gömb nappali fénnyel árasztja el a környéket. Majd egy órával később, Veszprém környékén tűnik fel az UFO. Sós Tibor megkérdezte dr. Szatmári Károly csillagászt, történt-e valami szokatlan természeti jelenség azon a bizonyos éjszakán. A tudós elmondta, hogy meteorithullás ugyan volt, de ezek minimális fényjelenséggel jártak. A Hold aznap éjjel sarló alakú volt, tehát nem hasonlított gömb alakra."

Nos, tényleg nem vagyunk egyedül az Univerzumban? Előfordulhat, hogy egy gyanútlan pillanatban, egy földön kívüli lény nézzen be a lakásunk ablakán? Minderről kérdezzék Sós Tibort, március 8-án, a Fiedler Közösségi Ház nagytermében zajló előadáson, de előtte tájékozódjon Sós Tibor munkásságáról honlapján...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 28
Heti: 278
Havi: 762
Össz.: 200 908

Látogatottság növelés
Oldal: Ufót láttak január másodikán Bácsalmáson...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »