PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Női Felkészülési Torna Jánoshalma, 2012. március 25.

Bajmok végzett az élen Jánoshalma második

12.03.25._felkeszulesi_torna_2.jpg

Kézilabda Ahogy a lombhullás hozzátartozik az őszhöz, a rügyfakadás a tavaszhoz, úgy biztos jele a kézilabda idény kezdetének, ha Jánoshalmán a remek körülményeket biztosító sportcsarnokban néhány női kézilabda csapat összeverődik, persze egyáltalán nem véletlen alapon, hogy az idény kezdete előtt még mérkőzések közben is csiszolhassák a rendszeres edzésen elsajátított játékelemeket. Sőt ápolják, a kialakult sportbaráti kapcsolatokat, a hagyományokat, nem megfeledkezve a sportág jánoshalmi halhatatlanjairól.

 12.03.25._felkeszulesi_torna_1.jpg

Hagyománytisztelet Nos, hogy messzire ne kalandozzunk vissza az időben, a bajnoki idény kezdete előtt ilyen torna volt például 2011-ben, a  Nagy Lukács-emléktorna a sportszerű küzdelem, a határon átnyúló barátság jegyében vagy idényzáróként, de már utánpótlás csapatoknak rendezett ugyancsak hagyományos, Mikó Irén - emléktorna amelynek győztese akkor Csávoly volt, de a jánoshalmi fiatalok azóta sokat fejlődve hamarosan a megyei serdülő bajnokság U16-os korosztály harmadik helyezéséért játszhatnak. Nem különben a felnőtt csapat, amely ugyancsak esélyes a dobogóra a tavaszi idény végeztével.

11.11.27._ratai_robertne_radu_maria_jse.png

Rátai Róbertné S, hogy ki ne felejtsem a sorból, az egész jánoshalmi kézilabdázás mozgatórúgóját Rátai Róbertnét, avagy a játékosai körében még Mari néniként is tisztelt edzőt, a csapat ügyes-bajos dolgait rendező intézőt, a csapat működéséhez szükséges anyagi fedezet biztosítása érdekében „kilincselő", hegyeket megmozgató szakosztályvezetőt.

Először is több évtizede van a csapat mellett, kitartva az idei eredményeket messze alulmúló eredményesség, még helyesebben eredménytelenség idején is, bízva a szebb idők eljövetelében. A szeb jövő eljött: ennek elején járva, ha nem feltétlen jut jelenlegi csapatával az NB I/B osztályában kis híján bajnoki címet kiharcoló dicső elődök szintjére, de még ez is elfordulhat. Ehhez csak az szükséges, hogy a serdülő korosztályból, évente egy-két Lódri Fanni és Hornyák Niki szintű játékos kerüljön ki a módszeres utánpótlás-nevelésnek köszönhetően, a sportág népszerűsítése révén egyre terebélyesedő utánpótlás korosztályok köréből.

Bár voltak az elmúlt évtizedben anyagi nehézségei a csapatnak, ez ma már szóba sem jöhet. A sikeres TAO-s pályázatnak köszönhetően, már a vállalkozóktól is befolyt az elnyert összeg és ebben ugyancsak az Edző Asszonynak van nagy szerepe és a csapatok tökéletesen ellátottak felszerelésekkel, egyéb eszközökkel, amelyek a játékosok képzését segíti. Egyszóval, jó most Jánoshalmán kézilabdázni...

12.03.25._felkeszulesi_torna_5.jpg

Március 25-én, a tavaszi idény kezdete előtt két héttel ismét egy felkészülési torna zajlott a jánoshalmi sportcsarnokban a házigazdák mellett szegedi, fonyódi és a határon átnyúló sportkapcsolatok ápolása jegyében bajmoki együttesek részvételével.

12.03.25._felkeszulesi_torna_8.jpg

- Mi történt a Felkészülési Tornán - érdeklődtem Rátai Róbertné edzőnél, hogy most minden tisztségét ne soroljam, már azokat, amelyeket kapcsolt tisztségeket egy személyben betölt. - A bajnoki forduló előtt felmérő mérkőzéseket játszottunk jó és ismeretlen - Szeged, Fonyód - csapatokkal. Bajmok viszont nem tartozik az említett csapatok közé, bár jó csapat, mint azt a tornagyőzelmük is jelzi, de nem ismeretlen számunkra. Jánoshalma végzett a második helyen, harmadik Fonyód, negyedik Szeged.

A torna legeredményesebb gólszerzői az egyaránt 20-20 gólt elérő: Tombos Saneza (Bajmok) és Barna Brigitta (Jánoshalma). A torna legjobb játékosai csapatonként: Proity Mónika (Fonyód), Barna Brigitta (Jánoshalma), Nyilasi Orsolya (Szeged), Rothflug Natasa (Bajmok).

A különdíjakat egy bajai vállalkozó által felajánlott 1-1 kézilabdát Zsigmond Adrienn (Bajmok), Bernáth Szilvia (Szeged), Lódri Fanni (Jánoshalma), Sára Krisztina (Fonyód) kapta.

A rendezők nevében ezúton is köszönöm a csapatok jó és sportszerű játékát, a játékvezetők munkáját.

 12.03.25._felkeszulesi_torna_6.jpg

Strandkézilabda Bajnokság Fonyódon, augusztusban Ahogy Rátai Róbertné elmondta: azon túl, hogy a torna elérte célját, a mérkőzések jól szolgálták a felkészülést a bajnokságra, a csapatok kétnapos jánoshalmi tartózkodásának köszönhetően erősödtek a baráti szálak a csapatok között. Ennek egyik jele, hogy Fonyód csapata, a tornán megjelent együtteseket meghívta Fonyódra, a Balaton partján rendezendő Strandkézilabda Bajnokságra, amely augusztusban kerül lebonyolításra. A meghívást mindenki elfogadta.

12.03.25._felkeszulesi_torna_7.jpg

Jánoshalma - Bácsalmás bajnoki mérkőzés április 7., szombat, 16 óra. Nos, Jánoshalmán két hét áll rendelkezésre, hogy az utolsó simításokat is elvégezzék a csapat játékán. A rajtig még át lehet lapozni minden, a mérkőzéshez szükséges dokumentumot, igazolásokat, lehet még ellenőrizni, hogy minden játékosnak helyén van a pályára lépéshez szükséges pecsét, bejegyzés, rajtengedély, orvosi engedély, hogy most mindent ne soroljak fel, hogy aztán április 7-én, szombaton 16 órakor elkezdődjön a szezon, amely napon az ellenfél Bácsalmás együttese lesz, Jánoshalmán. Majd egy éve, akkor is az első tavaszi mérkőzésen felemásra sikeredett a hasonló párosításban lejátszott bajnoki mérkőzés...

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 28
Heti: 270
Havi: 754
Össz.: 200 900

Látogatottság növelés
Oldal: Kupagyőztes: Bajmok, második Jánoshalma
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »