PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Tavaly is jól kezdődött a tavaszi szezon Bácsalmáson...

...csak rosszul folytatódott

Labdarúgás Megyei I. osztály A 2010-2011-es bajnoki év tavaszi idénye ugyancsak hazai pályán jól indult. Akkor a tavaszi első fordulóban a Kiskőrös látogatott Bácsalmásra és semmi sem utalt arra, hogy kínos vereség lesz a mérkőzés vége... Gyors hazai gólokkal 2-0-s vezetést szerzett a PVSE az első félidőben. Már-már gólkülönbség-javító eredményt vizionáltak a nézők, ám nem ez következett. Az ellen még az első félidő utolsó perceiben, két gyermeteg hibának köszönhetően egyenlített, majd további két vendéggóllal terhelték meg a hazai kaput a második félidőben.

Nos, az idei szezonnyitón, ha nem is kettő, de egy gyorsgól ismét a vendégek, most a Kiskunfélegyháza kapujába került az első félidő elején, amit sajnos, széllel szemben támadva is egyenlítettek a vendégek. Miután az első félidőben az erős széllel támogatott PVSE nem tudott több gólt elérni, félő volt, hogy a második játékrészben, a 'félegyházi csapatnak majd sikerül...Nos, nem sikerült. A második félidőben már nem esett több gól, de a döntetlen ellenére nyugodtan nevezhetjük a második félidőt rossz folytatásnak.

Ugyanis, a játékvezető sporttárs oly nagy vehemenciával osztotta a sárga lapokat, az esetek zömében hazai játékosoknak, érdemtelenül, hogy ebből kifolyólag, a második félidő nagy részében már kettős hátrányba került a PVSE, de a vendégek az erős szél nyújtotta támogatást és a kettős emberelőnyt sem tudták kihasználni, talán éppen ezért állnak ott, ahol, a 12. helyen. - Csak az őszi idény után visszalépő, eredményeitől „megfosztott" Solt csapatát megelőzve, a tavaszi első mérkőzés után 3 ponttal. Ebben az a sajnálatos, már bácsalmási szempontból, hogy e három pont kétharmadát a PVSE csapatától szerezték, amely így négy pontot vesztett a két 'félegyházi mérkőzésen... - Az, hogy a már említett mérkőzésen sikerült legalább egy pontot megmenteni, az a hazai csapatból pályán maradók már-már hősies helytállásának köszönhető... Nos erről szól majd a tudósítás, hamarosan... Előbb azonban a serdülők és ifjúsági csapatok tavaszi nyitó mérkőzéséről röviden.

Megyei Serdülő Bajnokság

Nemesnádudvar

Kelebia

7-1

Bácsbokod

Nagybaracska

1-0

Szeremle

Madaras

2-2

Sükösd

Bácsalmás

6-1

Megyei serdülő bajnokság bácskai csoport, U16, tavaszi első forduló. Annak ellenére, hogy Kószó László csapata szabadnapos volt, nem került veszélybe a mezőny élén elfoglalt helyezése. Annak ellenére sem, hogy a mögötte azonos ponttal második és harmadik Bácsbokod és Sükösd egyaránt győzött. 'Bokod Nagybarcska ellen éppen annyi góllal, amennyi a győzelemhez szükséges, míg Sükösd már nagyobb gólkülönbséggel éppen a PVSE ellenében. A várakozásnak megfelelően alakult eredmények sorát a sereghajtó Madaras csapata töri meg a Szeremlén elért döntetlenjével... Valami történt Madarason. Ez már a PVSE-Madaras felkészülési mérkőzésen is meglátszott. Változás történt Bácsalmáson is. A kunbajai asztaliteniszben is jártas Tóth Kovács Bence a PVSE csapatához igazolt, de nem volt a csapatban az ősszel kétgólos Rapcsák Balázs. A sudár termetű, 'Almáson háromgólos, Sudár Csaba viszont játszott és most négyig jutott, többek között így alakult ki a végeredmény:

Sükösd - Bácsalmás 6-1 (2-0)

2011-2012. 14. forduló, 2012. március 10. Játékvezető: Vigi Nikolett! Sükösd: Gajári József - Páncsics Gábor, Csordás Zoltán, Berger Dénes, Rácz Gergő, Forgács Gábor (Kurucz Ervin 70.'), Kernya Kristóf, Nagy Dávid, Farkas Péter, Kárpáti Zsolt (Sipos Gábor 61.'), Sudár Csaba (Pintye Krisztián 70.'). Bácsalmás: Gugán Alex (Szénási Bence 65.') - Tóth Kovács Bence, Németh Olivér, Mátrai Roland (Kerényi Dominik 62.'), Schneider Dániel (Páncsics Bence 87.'), Koncsok Erik (Tóth Medárd 63.'), Nincsevics Roland, Schneider Bence (Szabó László 64.'), Figura Ákos (Pfendler Flórián 46.'), Demeter Róbert, Demeter Dominik (Balogh Benjamin 46.'). Edző: Bögre Károly.

Góok: 1-0: Kárpáti 12.' 2-0: Sudár 35.' 3-0: Sudár 49.' 4-0: Sudár 51.' 5-0: Berger 55.' 6-0: Sudár 61.' 6-1: Nincsevics Roland 83.'. Vigi Nikolett sporttársnő négyszer látta elérkezettnek az időt, kétszer-kétszer a félidők hajrá perceiben, hogy a játék hevében becsúszó keményebb szabálytalanságokatt sárga lapos figyelmeztetéssel is büntesse. A hazai csapatból Páncsics (40.') és Berger (80.') illetve a vendégeknél Tóth Kovács (42.') és Németh Olivér (86.') került a Bírónő noteszébe.

7.

Bácsalmás PVSE

12

2

0

10

18

56

-38

6

Az őszi mérkőzéshez képest a már említett változások mellett, annyiban módosult a PVSE vereségének különbsége, hogy ezt a mérkőzést Sükösdön játszották a csapatok. Továbbá Bácsalmás együttesében ezúttal csak Nincsevics Roli volt eredményes, míg Sudár, mint mértékegység, most nem elégedett meg három góllal és Berger mellett Kárpáti is eredményes volt.

A háromidényes bajnokságban a még hátralévő tavaszi fordulók után folytatódik a bajnokság melynek keretében még egy újabb kört játszanak a csapatok. A bajnoki cím sorsát azonban már ez sem befolyásolja. Tompa kiemelkedik a mezőnyből, a dobogós helyezések viszont még nincsenek kőbe vésve: a második és harmadik helyre Sükösd és Bácsbokod, mellett Szeremle is joggal pályázik. A mezőny alsó harmadából viszont előre törni az idei bajnoki évben már csak sorozatos győzelmekkel lehetne, de a jövő csapatainak erre még várni és rengeteget edzeni kell... Ez történt ősszel a bajnokságban: PVSE-foci: a serdülők a déli csoportban edződnek...

Megyei Ifjúsági Bajnokság

Nagybaracska

Tompa

6-1

Kiskunhalas

Izsák

4-1

Soltvadkert

Szeremle

12-0

Kunszállás

Kalocsa

2-2

Kiskőrös

Harta

2-0

Bácsalmás

Kiskunfélegyháza

1-1

Megyei ifjúsági bajnokság U19 tavaszi első forduló. A PVSE csapata sem úszta meg változás nélkül a téli szünetet. Először is Bögre Károlytól Renató Pirsa vette át a szakmai munkát. A felkészülést már vele kezdte a PVSE, de az őszi gólvágó Stojanovic Marko nélkül, aki Kunbajára igazolt. Viszont visszatért Onódi Ferenc és további két új arcot is felfedezhettek a fogvacogtató hidegben is kilátogató nézők: Kelle Zoltánt és Görcsi Benedeket.

onodi_ferenc.jpg 11.10.09._stojanovic_marko_nb-ba_ifi_2-3.jpg
Onódi Fecó visszatért Stojanovic Kunbajára távozott

A PVSE játékosai valószínűleg nem fáztak a mérkőzésen, hisz fűtötte őket a visszavágás reménye az őszi 'félegyházi vereségért. Ez a remény a 43. percben csak fokozódott, amikor Barta Viktor megszerezte a vezetést. A második félidőben viszont a kellemetlen erős hideg szél már a vendégcsapatot támogatta és ezzel éltek is. A 63. percben Czinege Ákos révén egyenlítettek. Miután az egy hibától eltekintve a nagy nyomás ellenére is jól helytállt a PVSE, már nem született több gól így sikerült az egy pontot itthon tartani a harmadik helyen tanyázó Kiskunfélegyházával szemben:

Bácsalmás - Kiskunfélegyháza 1-1 (1-0)

8.

 

 

 

Bácsalmás

 

13

 

 

6

 

 

3

 

 

4

 

 

39

 

 

16

 

 

23

 

 

21

 

 

 

 

Megyei ifjúsági bajnokság U19 2011-2012. 14. forduló, 2012. március 11. Játékvezető: Ottentál István, Tóth Pál. Bácsalmás: Eckert Dávid (Ballai Viktor 46.') - Farkas Ádám, Szappanos Patrik, Varga László, Mátrai Károly (Tomaskovic Alexander 46.'), Schneider Dániel (Fél Norbert 63.') Onódi Ferenc (Paplógó Gergő 63.'), Kelle Zoltán, Barta Viktor, Györki Sándor, Bűnös Bence, Görcsi Benedek. Edző: Renato Pirsa. Kiskunfélegyháza: Orosz Tibor - Gyöngyösi Bence, Vajda Dániel, Sánta Dávid, Balogh Máté, Szilágyi Sándor, Héder Ádám, Magony János (Konkoly Gábor 53.'), Czinege Ákos, Krepsz László (Urbaniczki Adrián 77.'), Fekete Dániel (Horváth Péter 60.'). Edző: Nádasdi Péter. Sárga lap: Varga László (60.') illetve Sánta Dávid 75.')

12.03.11._pvse_ifjusagi_foci.jpg
Renato Pirsa az új edző, a PVSE ifjúsági csapatával a Bácsalmás-Kiskunfélegyháza mérkőzés előtt, bízva a hazai győzelemben...
barta_viktor.jpg
Barta Viktor 1-0

A PVSE csapata, ha győz, kettőt léphetett volna előre a tabellán, így maradt a nyolcadik helyezés. A listavezető Kunszállást Kalocsa és Kiskunfélegyháza követi a dobogón. Tompa kilencedik, Szeremle a visszalépett Solt csapatát megelőzve a tizenkettedik.

A PVSE legközelebb Szeremlén lép pályára, annak a csapatnak az otthonában, amelynek Soltvadkert a nyitó fordulóban 12 gólt lőtt....

Ezt történt ősszel az ifjúsági bajnokságban: ·  PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben ·  PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben... (II.) ·  PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben... (III.)

szappanos_patrik.jpg

varga_laszlo.jpg
A születésnapját ünneplő Szappanos Patrik és a kiállítása miatt a felnőttcsapatból három mérkőzésre "száműzött" Varga László jól tette a dolgát a védelemben...

Tavaly márciusban is jól indult az első tavaszi mérkőzés...

...csak rosszul folytatódott!

Kedden még rosszabul!

2012. március 13. kedd. Nem is gondolják egyesek milyen fontos dolog egy írás címének a jó megválasztása.  Egy jó cím, először is egy mondatban is kifejezi az eseményen lezajlott történéseket. Másodsorban, egy jó cím, időálló. Most sorolhatnám az okokat, hogy miért nem került még a mérkőzés napján közlésre a PVSE - Kiskunfélegyháza mérkőzésről a részletes beszámoló, ám nem teszem. Helyette, a címválasztást világítanám meg és az imént leírt két mondat magyarázatát.

A cím a két idénykezdés hasonló lebonyolódását idézi. Ugyanis mindkét alkalommal a PVSE kezdett jobban, szerezte meg az első gólt, sőt gólokat, de győzni így sem tudott. Amint az fentebb már írva vagyon, az első félidő utolsó perceiben egyenlített a 'Kőrös, majd a második játékrészben további két gólt lőttek és 4-2-re nyertek...

Amíg egy évvel korábban a Kiskőrös a gyors hazai két gólra néggyel válaszolt, most ennyi gól nem esett. A hazai gólt viszonylag hamar kiegyenlítette Kertész János csapata, de a második félidőben már nem tudták növelni a góljaik számát, azaz 1-1 lett a mérkőzés vége. Úgy, hogy a döntetlennél rosszabb események történtek a pályán: Rudics Jánost már a 43. percben második sárga lappal, Susnjar Milant a 74. percben piros lappal kiállította a játékvezető.

Nos, a döntetlennel megszerzett egy pont mellett ez a két kiállítás volt a rossz folytatás vasárnap, aminek köszönhetően csak egy pont megszerzésének élményével térhettek haza a nézők. Ekkor még nem volt ismeretes, hogy a „csak" egy pontnál, meg a két kiállításnál, van rosszabb folytatás is, a három helyett, a nullapontos variáció.

Megyei I. osztály

Nagybaracska

Tompa

1-1

Kiskunhalas

Izsák

Elh.

Soltvadkert

Szeremle

4-1

Kunszállás

Kalocsa

3-0

Kiskőrös

Harta

1-2

Bácsalmás

Kiskunfélegyháza

1-1

Ez utóbbi viszont már csak kedden derült ki, hogy még egy pontot sem szerzett a PVSE, hisz egyik játékosa, az automatikus eltiltást jelentő sárgalap mennyiség ellenére végig a pályán volt. Nos, az ő, egyébként kiváló játéka ellenére került nulla pont a PVSE birtokába, de talán nem az ő hibájából. 'Félegyháza ezzel ötpontos lett, aminek 80 %-át Bácsalmás csapatától szerezte, ezzel megelőzte a négypontos Szeremlét és előre rukkolt a 11. helyre.

A tudósítás címe viszont tényleg kifejezi a mérkőzés alakulását, sőt időálló: még kedden is igaz, minden változtatás nélkül...

Tompa viszont szombaton Nagybaracskán lőtt egy gólt, amely még kedden is pontot ért... Soltvadkert Szeremlének lőtt négy gólt. Kunszállás Kalocsának hármat, Harta viszont Kiskőrösnek kettőt, de ez is három pontot ért. A Kiskunhalas - Izsák mérkőzésről ma már nem csak az tudható, hogy elhalasztották, de az adatbankban található új időpont is: 2012. december 31. 0 óra...

Az első tavaszi mérkőzés lévén, a csapatok körüli változásról a nem kívánatos végkifejlet ellenére is essék szó: a hazai csapatból távozott az elmúlt évben az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékos, Suknovic Dejan. Viszont itt volt a téli szünetben igazolt Petrovic Boris, aki a Bácsborsod ellen vívott felkészülési mérkőzésen két góllal mutatkozott be csapatában, ám csak a kispadon foglalt helyet sérüléssel bajlódik. Újra itthon szerepel Csehó Kovács Ferenc, aki Szegedről tért haza.

12.03.11._cseho_kovacs_ferenc_ujra_itthon.jpg suknovic_dejan.jpg
Csehó Kovács Feri Szegedről tért vissza  Suknovic Dejan, a csapat egyik legjobbja távozott...

A vendégeknél már nagyobb mozgásról lehetett volna beszámolni, ha létre jön az a tranzakció, amelynek révén a bajnokságot még Harta csapatával kezdő, majd onnan idényközben távozó edző és a labdarúgás nagy mecénásának ajánlatát elfogadják. Viszont - ahogy Kertész János a csapat edzője elmondta, ők fontosabbnak tartották, hogy a helyi fiataloknak adjanak játék lehetőséget, azzal sem törődve, hogy a tabellavégén foglalnak helyet. Továbbra is a Kiskunfélegyháza környékén játszó 'félegyházi játékosok hazaigazolásával próbálnak kilábalni a hullámvölgyből.

Az alábbi tudósítás pedig már csak egy „edzőmérkőzés" eseményeiről szól, amelynek az élét nagyon elveszi a mérkőzés után napvilágot látott, fentebb taglalt esemény

Krónika

 paplogo_levente.jpg
Paplógó Levi eddig három felnőtt meccsen szerepelt és két gól lőtt. A negyedik mérkőzésén megduplázhatta volna a gólok számát... Ez most elmaradt...

1-30. perc: 1-0. A mérkőzés az évszaknak megfelelő tavaszias időjárással szemben, annál sokkal hidegebb időben, éles, metsző szélben került lejátszásra. Az, hogy kinek kedvezett a választásnál a szerencse nem ismeretes, de az első félidőben a PVSE játszhatott széllel támogatottan. Ennek megfelelően, alakult a játék, amely az első fél órában a vendégek térfelén zajlott, ám az említésre érdemes első kapura lövés csak a 15. percben történt, majd a mérkőzés első harmadában akár három góllal is vezethetett volna a PVSE: Előbb egy jobbról belőtt labdát Bjeletic Bojan a tizenhatosról kapásból ballal a kapu bal alsó sarkára vágott, amit remek vetődéssel Tóth Péter szögletre mentett. Majd a kitámadó vendégek mögé került labdára Papológó Levente és a kapujából kifutó Tóth Péter rajtolt azonos eséllyel. Már-már a kapus sikerével végződött az eset, ám luftot rúgott. Levi pedig lecsapott a játékszerre és balról kapura tört vele, ám jobbal elhamarkodottan és gyengén lőtte kapura, aminek hárítása nem okozott gondot, az elárvult kapu őrzésére visszaérkező vendégvédők számára.

susnar_milan.jpg
Susnjar Milan 1-0, egy piros lap

A harmadik érdemleges akcióból megszületett a PVSE vezetését jelentő gól: balról jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat. A labda mögé Susnjar Milán állt és a bődületes erejű lövése nyomán a labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba: 1-0. A vezetés megszerzése után többet birtokolta a labdát a hazai csapat, ám érthetetlenül, nem vállalkoztak távoli lövésekkel, az újabb hazai gól helyett kiegyenlített a 'Félegyháza...

31-60. perc: 0-1. A 32. percben Katona Balázs futott be egy előre vágott labdát, majd három hazai védő kíséretében jobbról kapura tört és a tizenhatoson belülre érve a kimozduló Géczi János kapus mellett a bal alsó sarokba helyezte: 1-1. Nem sokkal ezt követően keményebb játék alakult ki aminek következtében előbb a vendégeknél Lénárt, majd Nádasdi a hazai csapatban Rudics kétszer és Ivkovic részesült sárga lapos figyelmeztetésben.

 rudics_janos.jpg
Rudics János 2 sárga lap vonzataként 1 piros

Rudics a 43. percben bónuszként megkapta a piros lapot is. Emberhátányba került a PVSE, ráadásul a második félidőben a 'Félegyháza játszott az erős széllel támogatva... Nos, a szünet után az első eseményt Horváth József sérülése jelentette, akit lecserélt edzője. Ezen kívül a sárga lapok színesítették a játékot, a vendégek nem jelentettek veszélyt Géczi kapujára, talán éppen azért állnak ott, ahol... Az emberhátrányba került PVSE így sem játszott alárendelt szerepet... Az eddigi három felnőtt mérkőzésén két gólt szerző, Paplógó Levente most nem tudott élni a kínálkozó lehetőségeivel, helyére a tizenhármas számú szerelésben Prikidánovics Milán került és erre tanúim is vannak. Ezt csak azért említem meg mert hivatkozva az adatbankra, erről a tényről ott, mintha nem vettek volna tudomást...

61-90. perc: 0-0. A mérkőzés utolsó harmadában hiába segítette a szél, sőt a 74. percben Susnjar Milan kiállítása után hiába kerültek kettős emberelőnybe a vendégek már gólt ígérő helyzetet sem tudtak kialakítani. Ugyanakkor a hősiesen védekező hazai játékosok többször okoztak galibát a gyors kontrákkal a vendégvédők sorában, de ezek során sem született gól, így alakult ki a mérkőzés végeredménye, de ma (kedden) már tudjuk, ez mit sem ér. Kiskunfélegyháza birtokába kerülnek a pontok és egy tavaszi mérkőzésen máris több pontot értek el, mint ősszel összesen:

Bácsalmás - Kiskunfélegyháza 1-1 (1-1)

Bácsalmás, 150 néző. Vezette: Atyánszky László - Ottentál István, Tóth Pál. Ellenőr: Harsányi József. Bácsalmás: Géczi János - Rothplug Sinisa (Eckert Norbert 75.'), Ivkovic Andrej, Bögre Károly, Barcsák Gábor, Barcsák Endre dr., Susnjar Milan, Bjeletic Bojan (Csehó Kovács Ferenc 85.'), Rudics János, Snyehola Ákos, Paplógó Levente (Prikidánovics Milán). Edző: Florin Nenad. Kiskunfélegyháza: Tóth Péter - Lénárt Máté (Busa Imre 89.'), Horváth József (Forgó Gábor 50.'), Kneiszel Krisztián, Nemes Attila, Ormándi Zoltán (Terjék Ákos 75.'), Vidéki Ferenc, Fricska Miklós, Nádasdi Péter (Cseh István 70.'), Katona Balázs, Szabó Tamás (Berta Áron 75.'). Edző: Kertész János. Gólok: 17. perc: Susnjar Milan 1-0. 32. perc: Katona Balázs 1-1. Kitűnt: Bögre Károly, Dr. Barcsák Endre, Barcsák Gábor, Bjeletic Bojan illetve Nemes Attila, Vidéki Ferenc, Katona Balázs. Sárga lap: Rudics János 40'., és 43.' Ivkovic Andrej 45.', Dr. Barcsák Endre 64.,' Snyehola Ákos 69.', Susnjar Milan 74.', Bögre Károly 84.', illetve Lénárt Máté 30.', Nádasdi Péter 39.'. Piros lap: Rudics János 43.', Susnjar Milan 74.'.

Összegzésként álljon itt Kertész János véleménye a mérkőzésről, aki nem volt boldog a látottaktól, de milyen boldog lesz, ha megtudja, hogy egy pont helyett három kerül a csapat birtokába az első tavaszi mérkőzés után: - Egy pontot szerettünk volna elérni és, ha ezt nézem, elégedettek lehetünk. Viszont, ha azt nézem, hogy emberelőnyünket, majd a kettős emberelőnyünket sem tudtuk gólra váltani, már nem tudok maradék nélkül örülni...

Florin Nenad (PVSE) az első fél órában kimaradt gólhelyzeteket sajnálja, ha azokat értékesítik, megtört volna a vendégcsapat... Azt viszont dicséretesnek tartja, hogy emberhátrányban, sőt kettős emberhátrányban is egyenlő partner volt a PVSE csapata. Kár azokért a kiállításokért...

Mint az kedden kiderült, nem a kiállítások okozták a vesztét a PVSE csapatának, történt ennél nagyobb malőr is, aminek köszönhetően a vendégeké lesz a három pont... Legközelebb Szeremlén lehet javítani...

Addig is nézegessék a több örömöt adó őszi idény eseményeit   PVSE foci a megyei I. osztályban 2011 őszi idény...   PVSE foci a megyei I. osztályban 2011 őszi idény... (II.)   PVSE foci a megyei I. osztályban 2011 őszi idény... (III.)

pro-sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 33
Heti: 101
Havi: 1 086
Össz.: 355 742

Látogatottság növelés
Oldal: 2011. tavaszán is jól kezdett a PVSE Bácsalmáson...
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2024 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »