PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Megyei Serdülő Labdarúgó Bajnokság Déli csoport 2011-2012. Tavaszi idény

Egy jól sikerült hétvége

harmadik felvonása

Megyei serdülő bajnokság U16 A serdülő együttes Bögre Károly irányításával, egy mozgalmas hét lezárásaként, március 18-án vasárnap Kelebián immár nyolc nap alatt a harmadik bajnoki mérkőzését játszotta. Egyelőre csak remélni lehet, Erdélyi Dániel játékvezetése mellett vasárnap délelőtt PVSE siker született, az őszi Bácsalmáson lejátszott mérkőzéshez hasonlóan... Ha, nem is olyankülönbséggel, de a várakozásnak megfelelően, PVSE győzelem született!

Bácsalmási napok Kelebián

Megyei Serdülő Dél 2012. március 18.

Nemesnádudvar

Nagybaracska

5-4

Bácsbokod

Madaras

4-1

Tompa

Szeremle

5-0

Kelebia

Bácsalmás

1-2

Március 15-én, csütörtökön, az ünnepi labdarúgótornán, a PVSE, több korosztályból kialakított négy utánpótlás csapata után, bajnoki mérkőzésen is sikerrel vívta meg mérkőzését Bögre Károly U16-os együttese. Az őszi hazai mérkőzésen elért 6-2-es PVSE siker után, ha szerényebb különbséggel is, de ahogy Figura Apuka fogalmaz: „A taktikus Bácsalmás elorozta a három pontot a Kelebia elől!" Majd további jó hírként így folytatta: a 23. percben egy védelmi hiba után vezetéshez jutott a PVSE Figura Ákos révén, amit a második félidő elején Schneider Dániel kettőre növelt. A hazaiak Kátai István góljával a 81. percben csak szépíteni tudtak.

Krónika

12.03.18._figura_akos_0-1.jpg

1-30. perc: 0-1. Az 'almási csapat nem kezdte valami fényesen a tavaszi szezont. Ezért Bögre Károly tanítványai ennek megfelelően bátor támadójátékot bemutatva kezdték a mérkőzést. Több kisebb helyzet után a 7. percben Nincsevics Roland 20 méterről leadott életerős bombája után, miután a kapus már verve volt, a labda Bencsik Dávidon akadt el az ötös vonalán. 11. perc: Dusnoki János vezette fel a labdát középen, s mivel senki sem támadta, 20 méterről leadott lövését Gugán Alex csak nagyot nyújtózva tudta megfogni a jobb alsó saroknál. 13. perc: Nincsevics Roland kap buta sárgát, mivel egy, a kezdőkörből elvégezendő hazai szabadrúgásnál két méterre belepiszkál a művelet elvégzésébe. 22. perc: Újra Dusnoki vezethette fel a labdát a jobb oldalon, majd éles szögből kapura lőtt labdája épphogy csak elsuhant a jobb oldali kapufa tövénél. Ami az egyik oldalon nem ment, az sült a másikon. 23. perc: Schneider Dániel szerzett középen labdát, tolt rajta egyet, majd a kapuval szemben állva, 20 méterről  leadott hatalmas bombája után a labda Miklós-Balogh Mátéról kipattant, pont az érkező Figura Ákos elé, aki 7 méterről ballal a kapu jobb sarkába  rúgta: 0-1.

12.03.18._schneider_daniel_0-2.jpg

31-60. perc: 0-1. 33. perc: Nincsevics mesterien indította a középen kiugró Demeter Róbertet, aki egy védővel a nyakán az utolsó pillanatban hosszan szöktette magát, így odalett az ígéretes gólszerzési lehetőség. A félidő hátralévő részében leült a játék, így egygólos bácsalmási vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő, hasonló intenzitással kezdődött, mint ahogy az első végződött, amely tempóról, az 'almási csapat kapcsolt előbb nagyobb sebességre. 53. perc: egy hazai szögletrúgás után Schneider Dániel szerzett labdát saját tizenhatosának sarkánál, majd egyedül megiramodva kígyózott át, kettő kivételével a teljes kelebiai csapaton, de az említett kettő sem maradt ki a sorból: a tizenhatos vonalához érve egy újabb csellel elfektette az utolsó védőt, majd a vetődő Miklós-Balogh Máté felett  mesterien  csavarta a labdát a kapu közepébe: 0-2.

61-90. perc: 1-0. 81. perc: Kátai István szerzett labdát, tolt rajta egyet majd 20 méterről leadott hatalmas lövése után a labda Gugán Alex felett csapódott a léc alá: 1-2. 83. perc: a baloldalon kilépő Nincsevics Rolandot brutális eszközzel - rúgást kapott az Achilles-inára - állították meg a tizenhatos sarkánál. A kiskunhalasi bíró sípja azonban a nyilvánvaló szabálytalanság ellenére érthetetlen módon néma maradt! Az eset után Nincsevics Rolit percekig ápolták, sajnos már nem is tudta folytatni a játékot. Az utolsó percekben a bácsalmási csapat taktikus játékkal megőrizte előnyét az igazi átütőerő nélkül támadó hazaiak ellen. Így alakult ki a végeredmény:

Kelebia-Bácsalmás 1-2 (0-1)

11.10.14._pvse_-_kelebia_6-2_3-1.jpg

Játékvezető: Erdélyi Dániel. Kelebia: Miklós-Balogh Máté - Tóthvásárhelyi Viktor, Bencsik Dávid, Balog-Szabó Bence, Balogh Dávid - Kátai István, Dusnoki János, Fülöp Henrik, Szabó Valentin - Csamangó Dóra, Gilicze Lajos István (Varga Ádám, 46'. ) Bácsalmás: Gugán Alex - Mátrai Roland, Pfendler Flórián, Németh Olivér, Schneider Dániel - Schneider Bence, Koncsok Erik, Nincsevics Roland (Kerényi Dominik 86.'), Demeter Róbert - Demeter Dominik (Szabó László 61.'), Figura Ákos.

Bögre Károly edző (Bácsalmás): - A korosztályában a két legfiatalabb játékos kerettel büszkélkedő csapat mérkőzésén a csapatmunka és a nagyobb rutin a mi javunkra döntötte el a mérkőzés három pontjának sorsát, az egyébként sportszerű mérkőzésen.

Egy hétvégén három korosztályban is PVSE siker? Igen! Na ez az igazi tavasz kezdete! Megtudnám szokni, mint a most a nyitott ajtón, ablakon beáradó friss tavasz illatát... 

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 28
Heti: 297
Havi: 781
Össz.: 200 927

Látogatottság növelés
Oldal: Egy jól sikerült hétvége: Harmadik felvonás
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »