PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

I. Nemzetközi Asztalitenisz Gála Kunbaja

Játék, a határon átnyúló barátság jegyében

Nemzetközi Asztalitenisz Gála Kunbaja

2012. március 3.


1

2

3

G

D

V

NySz

VSz

Szk

P

1 Kunbaja

N

4-14

12-6

1

0

1

16

20

-4

3

2 Magyarcsernye

14-4

A

11-7

2

0

0

25

11

+14

6

3 Szabadka

6-12

7-11

G

0

0

2

13

23

-10

0

A korábbra beharangozott, ám a tél viszontagságai miatt elhalasztott, Nemzetközi Asztalitenisz Gála március 3-án, szombaton került lebonyolításra Kunbaján, a Művelődési Házban.

Noha az új időpontra kiírt gála négycsapatosra lett tervezve, mégis három csapattal került lebonyolításra. A meghívott Soltvadkert ezen a napon már a nemzeti bajnokság harmadik vonalában játszott mérkőzést. Viszont a Magyarcsernye, Szabadka és Kunbaja, utóbbi megerősített együtteseinek összecsapásai nemcsak látványos játékot ígértek, mint az történt is, de helyenként már-már igazi show-elemekkel fűszerezett játékkal kápráztatták el a nézőket a játékosok, jó szórakozást nyújtva a szombati eseményen megjelent érdeklődőknek is.

12.01.30._kunbaja_muvelodesi_haz_ping-pong.jpg

A sportesemény legnagyobb hozadéka, az önfeledt játék mellett az új, határon átnyúló baráti szálak kialakulása, amelynek ápolására már az összecsapások után, a terített asztalok mellett hangzottak el ígéretek a rendezők, de a résztvevő csapatok részéről is. Azaz ennek a baráti szálakkal átszőtt, kellemes környezetben, jó hangulatban lebonyolított, határon átnyúló találkozónak lesz folytatása...

I. Nemzetközi Asztalitenisz Gála

Soltvadkert nélkül, megtartva azért nemzetközi jellegét, akár bácskai csapatok baráti találkozójának is nevezhető sporteseményen, egyszerre négy asztalon zajlottak a mérkőzések, az eseménynek otthont adó Művelődési Házban, remek körülmények között. A nap folyamán, délután kettőtől, majd' hat órán át, szinte szünet nélkül pattogtak a kaucsuk labdák és 48 egyes és 6 páros mérkőzésen alakult ki, a gála végeredménye, mondhatnánk az erősorrendnek megfelelően: első helyen végzett Magyarcsernye, második, a Szabadka csapata ellen, a jövőre nézve sokat ígérő győzelmet elérő, házigazda Kunbaja, harmadik Szabadka együttese.

11.12.31_evzaro_bankett_-_kern_ocsi_foszponzor.jpg

Viszont ez a sorrend csak a rend kedvéért került kihirdetésre, hisz amint Kern István a házigazdák képviseletében és a további csapatok képviselői a gála zárásakor elmondták, ezen a napon minden csapatot győztesnek tekinthetünk.  Így az is csak jelképesnek tekinthető, hogy a csapatok tagjai igazi hungarikumként, egy-egy palack, Kunbaján termelt, remek aromájú, bort vehettek át, a Művelődési Ház Igazgató Asszonyától.

Gyenge sem gyenge, de Cvetkovic... Így az eseményen jelenlévő, e sorok szerzője is csak azért állította rangsorba a három csapat játékosait, hogy érzékeltesse a játékosok ezen a napon nyújtott teljesítményét, mi előtt néhányukat közelebbről is megismerhetnénk.

12.03.03._nag_-_cvetkovic_branko_magyarcsernyi_kunbajan.jpg

Ugyanis, a játékok között beszélgetésekre is alkalom nyílt, ahol az is kiderült, hogy ki is az a Cvetkovic Brankó, aki magas színvonalú játéka mellett, show jelleget is adott ennek a roppant egyszerű játéknak - amelynek a lényege, hogy a labdát, ha pontot akar elérni valaki, "csak" vissza kell ütni az ellenfél térfelére, viszont ennek ezernyi módja teszi színessé ezt a sportjátékot és ezek alkalmazása teszi színessé Branko játékát. Fazekas Tibor, a játékos csapattársa, aki nagyszerű kezdeményezésnek tartja a rendezvényt és dicsérte a rendezők szervező munkáját, elmondta: Cvetkovic-nak nem véletlen a kiváló technikai felkészültsége, több évtizedig a magyar Extraligának megfelelő Szuperligában játszott mielőtt Magyarcsernye csapatában állt asztalhoz.

12.03.31._molnar_monika_152.jpg

Ő maga nem volt válogatott, de a nővérének a lánya, Molnár Mónika igen, aki jelenleg Franciaországban légióskodik. (A szerbiai női válogatott tagja 102 helyet lépett előre a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) világranglistáján. Molnár márciusban a 254. helyen állt, a pénteken kiadott legfrissebb ranglistán pedig a 152. helyen található. Molnár a dortmundi csapat-világbajnokságon legyőzte a japán Fudzsit (32.), az orosz Tihomirovát (71.), a francia Xiant (101.) és a spanyol Zhut (102.)... pk) A bánáti származású Fazekas megemlíti, hogy Gyenge Ervin sem akárki, hisz a szerb első osztályban szerepelt hosszú ideig. Hát az eddig elmondottak alapján, már egyáltalán nem véletlen, hogy a két említett játékos végzett, a nem hivatalos egyéni rangsor élén.

12.03.03._nag_-_magyarcsernyi_kunbajan.jpg
NAG 2012. Kunbaja: Gálagyőztes Magyarcsernye csapata - Cvetkovic Branko, Radu, Fazekas Tibor, Gyenge Ervin, ...
12.03.03._nag_-_gabric_nebojsa_szabadka_kunbajan.jpg

Faházi és Klampár nyomában Cvetkovic mellett, a másik showman Szabadka csapatában játszott, aki igencsak látványos megoldásokkal szórakoztatta a publikumot, majd érdekes dolgokat mesélt pályafutásáról. Ő, a 44 éves Gabric Nebojsa aki a két fiával - Lukács és Márk - vett részt a gálán. Tízévesen ismerkedett meg az asztalitenisz alapjaival a Szabadkai Spartacus-ban, ahol négy évig járt rendszeresen edzésekre, ám miután az ottani edzők, különböző okok miatt, vele keveset foglalkoztak, abbahagyta az asztaliteniszt. Amit a sprtágból elsajátított, azt sajáterőből érte el. Talán ebből eredően is, a későbbiekben edzőként, leginkább az utánpótlás korosztályok képzésével foglalkozott, de ne szaladjunk ennyire előre... Családot alapított és két fiúk született: 1996-ban Lukács, 1997-ben Márk. A ma már nem működő varroda üzemeltetése mellett, 27 éves korában, a barátai hívták játszani a szabadkai városi ligában szereplő csapatba, - jelenleg itt (is) játszik - ahol éppen most, március 5-én, hétfőn bajnoki döntőt játszanak az A-osztályban.

Kezdetben, Szabadka egyik kerületének csapatánál, a Kertváros együttesénél próbálta ki magát, mint edző. Itt 30 gyerekkel kezdett foglalkozni, 3 asztalon. Ez hat hónapig tartott, amikor munkáját látva, a Spartacus-ba hívták. Az itt végzett edzői tevékenységét Kukli Csaba eredményei fémjelzik, a szerb országos bajnokságokon elért ezüst és bronzérmek.

Horvátország - Németország - Bosznia - Magyarország Munkájára Horvátországban is felfigyeltek és az ottani országos szövetség elnöke, többször is meghívta már családjával együtt a horvát korosztályos válogatottakhoz edzéseket tartani. De kérték már fel többek között ugyancsak ebben a korosztályban a német és boszniai fiatalok edzésére is. Fiai, rendszeresen részt vesznek országos versenyeken is, ahol tíz év alatt már ötször végeztek dobogón. A horvát korosztályos versenyeken elért eredmények alapján pedig Márk 6., Lukács pedig a 34. a korosztályos ranglistán, de úgy, hogy ők az előző évi idényben még nem rendelkeztek pontszerző helyezésekkel és ezeket az előkelő pozíciókat az egy évben, 17 versenyen elért eredményekkel harcolták ki.

12.03.03._nag_-_szabdka_kunbajan.jpg
NAG 2012. Kunbaja A harmadik helyezett Szabadka együttesttese - Ratko Gyurics, Gabric Marko, Gabric Lukacs, Vér, Gabric Nebojsa. Ratko Gyurics kiváló játékával az egyéni rangsor élmezőnyében végzett. Gabric Nebojsa most inkább a showelemekre helyezte a hangsúlyt...

Ögy

Név

Egyesület

1.

2.

9

Cvetkovic

Magyarcsernye

5

4

9

Gyenge E.

Magyarcsernye

4

5

8

Gyurics R.

Szabadka

3

5

7

Radu

Magyarcsernye

3

4

5

Ifj. Katona

Kunbaja

2

3

5

Kern A.

Kunbaja

1

4

4

Id. Katona

Kunbaja

2

2

4

Szekeres

Kunbaja

0

4

3

Fazekas T.

Magyarcsernye

1

2

2

Gabric L.

Szabadka

2

0

2

Gabric N.

Szabadka

1

1

1

Gabric M.

Szabadka

1

0

1

Vér

Szabadka

0

1

Szeged - Kiskunmajsa - Kunszentmiklós - (Kunbaja?) Magyarországon előbb Szegeden, majd Kiskunmajsán tartott bemutatókat, edzéseket, ahol újabb magyar kapcsolatokra tett szert. 'Majsán tetszett meg az edzői tevékenysége, az utánpótláskorú gyerekekkel végzett edzői munkája a kunszentmiklósi Szekeres Juditnak és ma már ott is tart bemutatókat, edzéseket, meg szívesen megy bárhová, ahová hívják, ahol az asztalitenisz sportágat szeretik a gyerekek... Ja, és üdvözletét küldi a bácsalmási rokonoknak, Piukovics Gáboréknak a Szent János utcába...

 Eredmények

Kunbaja - Magyarcsernye 4-14 Kunbajai győztesek: Katona László 1, Idj. Katona László 1, Kern Adrián 1, Katona - Ifj. Katona 1. Magyarcsernyei győztesek: Cvetkovic Branko 4, Radu 4, Gyenge Ervin 4, Fazekas Tibor 1, Gyenge - Fazekas 1.

A megyei második osztályban szereplő hazai együttes még megerősítve is csak tisztes helytállásra volt képes a szerb nemzeti bajnokság harmadik osztályában szereplő együttes ellen, amelynek nem volt gyenge pontja. Sőt! Még aki Gyenge volt, a párossal együtt ő is öt győzelmet söpört be...

berghoffer_laszlo_a_csapat_veeregyenisege.jpg
NAG 2012. Kunbaja: Berghoffer László most két okból sem emelhette magasba a győzelmi trófeát: Kunbaja csapata "csak" második helyen végzett... A másik ennél prózaibb ok: legnagyobb fájdalmára az influenza ledöntötte a lábáról és emiatt már nem állhatott asztalhoz, az ellenfél csapataiban megismert kiválóságok ellen...

Magyarcsernye - Szabadka 11-7 Magyarcsernyei győztesek: Cvetkovic Branko 4, Radu 2, Gyenge Ervin 3, Cvetkovic - Radu 1, Gyenge - Fazekas 1. Szabadkai győztesek: Ratko Gyurics 3, Gabric Lukas 2, Gabric Nebojsa 1, Gabric Marko 1.

A Bács-Kiskun megyei I. osztályban induló, ott holtversenyben listavezető Szabadka együttese már nagyobb ellenállásra késztette ellenfelét, de Cvetkovic Brankoék  győzelmét nem tudta megakadályozni...

Kunbaja - Szabadka 12-6 Kunbajai győztesek: Katona László 2, Ifj. Katona 3, Kern Adrián 3, Szekeres 3, Szekeres - Kern 1. Szabadkai győztesek: Ratko Gyurics 4, Gabric Nebojsa 1, Gyurics - Vér 1.

A Magyarcsernye-i csapat két győzelmének köszönhetően a nap utolsó összecsapása a második helyért zajlott: amelyik együttes győz, az végez a képzeletbeli dobogó második fokán... Nos, a győzelmet, a megerősített hazai csapat érte el a megyei I. osztály éllovasa ellen.

pro-sport (Magyar Szó )

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 28
Heti: 301
Havi: 785
Össz.: 200 931

Látogatottság növelés
Oldal: Asztalitenisz gála, a határon átnyúló barátság jegyében
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »