PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Petőfi Népe hétfői számából:

Különleges mérkőzésen PVSE győzelem...

Labdarúgás Bácsalmáson csak most sajnálhatják igazán a tavaszi első fordulóban Kiskunfélegyháza ellen elherdált pontokat. Az őszi első négy fordulóban veretlen volt a PVSE, de a pontok száma csak 8 volt. Most a tavaszi idény első négy mérkőzésén, 12 is lehetett volna, azaz 100 %-os teljesítménnyel is nyithatott volna a bácsalmási csapat.

De nem lehet meg a hibátlan teljesítmény: először is mert a 'Félegyházával maga a mérkőzés 1-1-re végződött, ezért maximum 83 %-os rajt lehetett volna. Az, hogy végül csak 9 pontos rajt lett, 75 %-os teljesítménnyel, az annak köszönhető, hogy az ismert okok miatt, a nyitó fordulóban az egyből nulla pont lett.

Az viszont, hogy a tavaszi első négy fordulóban 9 pontot könyvelhet el a PVSE, az annak köszönhető, hogy a tavaszi fordulóban, egy „különleges" mérkőzésen a kiegyenlített első félidő után, a PVSE együttese, ha nem is gázolta le a Soltvadkert csapatát, de biztos győzelmet aratott. Továbbá a jövő heti három pont már most biztos, ugyanis az őszi fordulók után visszalépett Solt ellenfelei a tavaszi idényben megkapják a három pontot.

12.03.25._pvse-ste_2-0.jpg

7. Bácsalmás 15 5 6 4 19-17 +2 21 47 %

Szóval a jövő héten Solt nem következik a PVSE csapatának,  de három ponttal gyarapodik majd a pontgyűjteménye,  amellyel a mezőnyben a mérleg nyelvét jelentő 7. helyen áll.

Most mindenek előtt következzék egy kis előzetes, a Petőfi Népe március 26-án, hétfőn megjelenő számából, amelyből kiderül:

Bácsalmás - Soltvadkert 2-0 (0-0)

beke_veled....gif

 Hebők Antalra emlékeztek Bácsalmáson

Tisztelt Szurkolók, Tisztelt Sportbarátok!

Egy szörnyű tragédia történt az elmúlt napokban! Nagyon nehéz beszélni róla és bármit is mondani. Csak egy kérdés jár a fejekben! Miért?

Miért mindig a jók mennek el?! A Kunbaja és a Bácsalmás volt labdarúgója Hebők Antal vagy ahogy mindenki ismerte Trontyó 43 évesen elment! Elment és egy hatalmas űrt hagyott maga után! Pótolhatatlan!

Aki ismerte, tudja: nagyon jó ember, sportember és barát volt! A foci iránti szeretete az aktív sport után is meghatározó szerepet játszott az életében! Lehet, hogy most is éppen egy égi bajnokságban - mert a jó emberek ott vannak - új csapatot épít vagy kedvenc csapatában, a Milánban játszik! Trontyó tegnapi eredmény: Milán - Róma 2-1!

A jó Isten áldjon meg, nyugodj békében, hajrá Trontyó!"

Megyei I. osztály, 16. forduló. Bácsalmás, 2012. március 25., vasárnap, 300 néző. Vezette: Aradi Csaba - Tamás Roland, Vén Ernő. Szövetségi ellenőr: Dr. Magó Jenő.

Bácsalmás: Géczi János - Rothpflug Sinisa, Ivkovic Andrej, Bögre Károly, Varga László (Páncsics Máté), Bjeletic Bojan (Gombor Csaba), Snyehola Ákos (Eckert Norbert), Rudics János, Barcsák Gábor, Petrovic Boris (Tomaskovic Alexander), Gregó Márk (Barta Viktor). Edző: Florin Nenad. Soltvadkert: Hatvanyi Edvárd - Lakatos Áron, Schiszler Tamás, Szarka Roland, Tóth Róbert, Szamosi Péter (Frank Gábor), Holczimmer Tamás, Csehi István, Geleta Patrik, Judák Zoltán, Ugrai Imre. Edző: Szabó Attila.

Gólok: Barta Viktor, Petrovic Boris. Kitűntek: Rothpflugh Sinisa, Ivkovic Andrej, Bögre Károly, Barta Viktor, Petrovic Boris, Bjeletovic illetve Szarka Roland. Sárga lap: Bögre Károly, Barcsák Gábor, Tomaskovics Alexander, illetve Judák Zoltán, Geleta Patrik. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Soltvadkert 0-2.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a néhai Hebők Antal emlékének adózva. Trontyó bácsalmási sportolói múltját a PVSE képviseletében Kövesdi Imre egykori játékostársa, barátja méltatta.

12.03.25._pvse-ste_2-0_isten_veled_trontyo.jpg

Krónika

Az ifjúsági csapatok mérkőzése után, szomorú és megható pillanatokkal kezdődött a PVSE - STE felnőtt mérkőzés. A labdarúgás fortélyaival Kunbaján megismerkedő, később a helyi és a bácsalmási felnőtt labdarúgó csapatokban - Kunbaja SE, BFC, OBSC, PVSE - kapusként vagy, ha azt diktálta a csapat érdeke góllövő csatárként ismert, nagy fájdalom ezt így leírni, a néhai Hebők Antal emléke előtt rótták le tiszteletüket a mérkőzésen megjelent játékosok, szurkolók, sportvezetők.

Bácsalmás-Soltvadkert 0-2 Az ifjúsági csapatok mérkőzésén, az optimista esélylatolgatás ellenére, vendégsiker született. Bár Susnjar Milannal a soraiban kezdett a PVSE - meg további öt mérkőzésen is az ifjúságiakat erősíti majd - ennek ellenére, a felnőtteknél hiányzók pótlása miatt, több alapembert is nélkülözni kellett Reanato Pirsa edzőnek.

A felnőtteknél hárman - Paplógó Levente, Prikidánovics Milán, Józsa Patrik - sérülés, Dr. Barcsák Endre munkahelyi elfoglaltság, Susnjar Milan pedig héthetes eltiltása miatt nem állt Florin Nenad edző rendelkezésére. Pedig a legjobbnak vélt összeállításban, sem egy egyszerű mérkőzés várt a csapatokra, különösen edzői szempontból. Mint ismeretes a PVSE csapatának jelenlegi szakvezetője, miután Bácsalmásról távozott, Soltvadkerten is edzősködött és innen tért vissza a PVSE csapatához...

Nos, az ifjúsági korú játékosok - Gregó Márk, Barta Viktor és Tomaskovic Alexander - jól helytálltak. Gregó mindjárt a kezdőben kapott helyet, míg Barta és Tomaskovic csereként léphetett pályára, abban az időszakban, amikor az addig gólnélküli döntetlenre álló mérkőzésen a PVSE megszerezte a győzelmét jelentő gólt, sőt, gólokat, ha nem is négyet, de kettőt...

1-30. perc: 0-0 Az első félidőben a vendégek támadhattak széllel támogatva, ami nem azt jelenti, hogy a PVSE alárendelt szerepet játszott volna. Az első baloldalon kibontakozó vendégtámadás után a beadásnak szánt lövés nyomán a kapu balfelső sarkánál a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Majd két Bjeletic szabadrúgással a PVSE veszélyeztette Hatvanyi Dániel kapuját, ami így enyhe túlzás, mert az első, jó 25 méterre a kapuval szembe letett labdát, vagy öt méterrel bikázta kapu mellé, míg a másodiknál, egy cseles megoldásnál, a sorfal mellett felfutó Rothpflug Sinisa fejére varázsolta a labdát, aki így játszotta a kapu elé, csakhogy érkező hazai játékos nélkül hiába... A jó iramú mérkőzésen mindkét csapat, már ha labdát szerzett, megpróbált támadni... Az egyik újabb 'vadkerti támadás közben, Géczi János, kapujából kifutva hárítja a gólveszélyt - lábbal. Félórányi játék után marad a gólnélküli döntetlen.

31-60. perc: 0-0 A félidő utolsó perceinek első említésre méltó eseménye Bögre Károly sárga lapos figyelmeztetése jelenti. Majd középről kapura lövésnek szánt, de rosszul eltalált labda vett irányt jobbra, amiből még ígéretesebb helyzet alakult ki a hazai kapu előtt, ám az újabb lövés után Géczi János bravúros védéssel szögletre mentett. Ezt követően szabadrúgásból a kapu jobb oldalára lőtt labdának ismét Géczi állta útját... A heves szópárbajoktól, kemény belépőktől sem mentes összecsapáson, Judák Zoltán kap sárga lapos figyelmeztetést - labdaelrúgásért... Varga Lacika, kísérti Istent, meg Aradi játékvezetőt, néhány határozott szereléssel, de eddig megúszta...

A szünet után az 52. percben Judák Zoltán egy balról kapott labdát jobbal a bal felső saroknál, a felső lécre rúg... Huuu Valószínűleg Florin Nenad érthetően, nem elégedett az egy ponttal, mert 3 perc elteltével Gregó Márk helyett Barta Viktor lép pályára, a támadósort erősíteni. Ez nyerőhúzás volt, ám a csapat átszervezését követően, ez csak a 71. percben derült ki... Egyórányi játék végén előbb Barcsák Gábor illetveLakatos Áron érdemel ki egy-egy sárga lapot.

61-90. perc 2-0 A mérkőzés utolsó harmadában Schiszler Tamás egyébként középhátvéd, egyre többet rohan előre, hogy kommentálja az eseményeket, így akkor is, amikor csak egy sárga lappal büntetett akcióval Geleta Patrik kíméletlenül, nyújtott lábbal rácsúszott Rudics János lábára, akit hosszú percekig kellett ápolni, hogy ismét játékra kész állapotba kerüljön. A 71. percig kiegyenlített játék zajlott a pályán, amikor a hazai csapat egy igazán korszerű, egyérintős, három átadásra épülő gyors támadás végén megszerzi a vezető gólt. Petrovic Boris a 'vadkerti térfélen alig átlépve, a felé érkező labdát, egy pattanás után, állítás nélkül a jobb szélre továbbított és a felfutó Bögre Károly innen ismét állítgatás nélkül a kapu elé lőtt. Nos, most volt érkező: az 55. percben pályára lépő Barta Viktor, aki berobbanva a védők közé érkező labdára, a kapuba lőtte: 1-0. A gól után Snyehola Ákos helyett Eckert Norbert lépett pályára. A 73. percben Schiszler Tamás keresztezett ki egy előre ívelt labdára, ám mellé fejelt a játékszernek. Miután Hatvanyi is kiindult a kapujából, ezt észlelve, Petrovic Boris, a Kígyó térről kapura emelte és a labda centikkel hullott le a felső léc mögött... Gólt érdemelt volna... Ami késik nem múlik. A 75. percben a nagyon mozgékony Barta Viktor ellen követnek el szabálytalanságot a vendégek, Hatvanyi kapujától 30 méterre, balról. A letett labda mögé Petrovic Boris állt és a rövid sarokra felállított sorfal mellett a jobb alsó sarokba rúgta. Hatvanyi bár észlelte a bajt, vetődött, de menteni már nem tudott: 2-0. A mérkőzés további részében „könnyed" játszadozás zajlott a pályán cserékkel múlatva az időt. A vendégek mindössze egy cserét hajtottak végre, talán mert megvoltak elégedve a látottakkal...

Mérkőzés után

Florin Nenad PVSE - A Soltvadkerten is végzett edzői munkám miatt, különleges mérkőzés volt számomra a mai. Tekintettel arra, hogy a PVSE előtt ott voltam edző, jól ismerem a 'vadkerti csapat erényeit, de a gyenge pontjait is. Ez utóbbiakat jól kihasználtuk és győztünk a jó erőkből álló Soltvadkert ellen, amely többre képes, mint amit ma bemutattak. A PVSE fölénye a második félidőben, már gólokban is megmutatkozott.

Szabó Attila STE - Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, amit a hazai csapat a második félidőben büntetett... Jók? Ilyen játékos ma nem volt a csapatban, hisz kikaptunk: elől nem rúgtunk gólt,  hátul meg kaptunk, kettőt is. Ha nagyon kellene, akkor talán a védősor tagját, Szarka Attila játékát emelném ki...

További részletek később...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 28
Heti: 322
Havi: 806
Össz.: 200 952

Látogatottság növelés
Oldal: Ami a Petőfi Népe napilaból kimaradt: PVSE-STE 2-0 (0-0)
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »