PRO-SPORT 2

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatása: 2012./XVII. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

2012. április 1.: Bácsalmás - Solt 3-0 Nem tréfa!

Barátságos Nemzetközi Döntetlen

Március 29-én délutánra, az április elsején esedékes Solt elleni mérkőzés helyett, egy barátságos nemzetközi mérkőzést kötött le a PVSE megyei első - a magyar bajnoki rendszerben negyedik osztályban szereplő csapata a szerb  Novi Zednik Preporod ötödik osztályban előkelő helyen tanyázó együttese ellen.

janjatovic_aleksandar.jpg 12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_003.jpg

Az már a melegítésnél kiderült, hogy a vendégcsapat útlevél problémák miatt csak 11 játékossal érkezett, de a PVSE sem teljes kerettel készült a barátságos összecsapásra. Hiányoztak a Barcsák-testvérek Endre és Gábor, Varga László, Prikidánovics Milan, Eckert Norbert. A vendégeknél Bácsalmáson sem ismeretlen arcot is fel lehetett fedezni Janjatovic Alaeksandar személyében, akivel kapcsolatban maradandó élményként maradt meg bennem egy hazai mérkőzésen történt eset. Nekem élmény, neki még ma is fájó sebeket jelentenek, azaz ennek nyomait még ma is magán viseli..

12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_001.jpg
12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_004.jpg

De mindig is vannak türelmetlen emberek, így egy beszélgetéssel kezdjük, sőt lehet, hogy ez lesz a forma. Tehát: - Mi lett a meccs eredménye??? - kérdi az egyik játékos, próbaérettség közben vagy után, akinek a pályán lenne a helye, - nevezetesen Varga László. - A meccsről nincs infóm - mondja Ballai Viktor - Köszi majd lehet, hozzászól valami szakértő is - mondja Lacika, akihez Viktor is csatlakozik: - Annak én is örülnék...

 12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_006.jpg

- Akkor az öveket bekapcsolni: a mérkőzésen többen megjelentek, volt aki tudatosan a ma délutáni nemzetközi mérkőzés megtekintésére, ez voltam én. Volt, aki a tegnapi atlétikai edzésre érkezett - egy kicsit késve, ma délután - viszont ha már itt volt ő is végig nézte a mérkőzést. A meccs amúgy igen színvonalas játékot hozott és olyan dolog is megtörtént, ami ritkán, de inkább soha nem fordul elő labdarúgó mérkőzésen...

12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_007.jpg

- Mint például ? - teszi fel kérdését türelmetlenül Eckert Dávid posztja szerint kapus. -  Én is megnéztem volna szívesen, de nem értem haza időben Bajáról. - mondja Ballai Viktor posztja szerint kapus.

- Nos, Florin Nenad edző mindenkit lecserélt, akivel nem volt megelégedve, még a játékvezetőt is... Pedig az első félidőben, hátszéllel támogatva, de nem ezért, Petrovic Boris és Susnjar Milan góljaival 2-0-ra vezetett a hazai csapat.

- És mennyi lett a mérkőzés végeredménye?? - türelmetlenkedik a próbaérettségit tett Varga. Majd Eckert Dávid sem állja meg kérdés nélkül: Második félidő? - Ne komolytalankodj Lacika, még csak a szünetben vagyunk... Ilyenkor csak a bundameccseken tudják már a végeredményt...

- Az igaz, köszönjük szépen a mérkőzés krónikáját! - Szóval a folytatásban a felfrissített hazai csapat ugyanúgy szép játékkal dolgozta ki helyzeteit, ám ezek rendre kihasználatlanok maradtak. Váratlan fordulattal mondhatnám azt is, hogy ez megbosszulta magát és két adódó lehetőségét kihasználva, Koponja Stevan révén elért két góllal egyenlítettek a vendégek, de nem mondom, hogy két helyzetük volt... A hazai kapus Géczi János, amolyan ötödik védőként többször is messze elhagyva kapuját, mentett egy-egy kiugrási kísérletnél.

12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_005.jpg

- Így aztán a második félidei játékvezetés ellenére 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. Az, hogy a bíró közmegelégedésre vezette a mérkőzést ebben az időszakban, azt abból gondolom, hogy a hazai tréner, az első félidőben, meg úgy általában elég gyakran nem tetszését fejezte ki a bíró ténykedése miatt, míg a második játékrészben egy hangját nem lehetett hallani ezzel kapcsolatban... Sőt, már most megkért, hogy a következő tíz évben vállaljak játékvezetői feladatot Bácsalmáson. Ez jól esett... Viszont az sajnos senkinek nem jutott eszébe, hogy így a lóti-futi után esetleg nekem is jól esett volna egy dobozos árpalé... De itthon már ezen is túl vagyok, tehát nem marad más hátra, minthogy kérdésedre válaszoljak:

Bácsalmás PVSE - Novi Zednik Preporod

2-2 (2-0)

Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Renato Pirsa (Prókai Károly 46.') Bácsalmás: Géczi János - Bögre Károly, Ivkovic Andrej, Farkas Gábor, Rothpflug Sinisa, Gregó Márk, Rudics János, Csehó Kovács Ferenc, Snyehola Ákos, Petrovic Boris, Susnjar Milan. Edző: Florin Nenad. Novi Zednik: Pap Delibor - Grbic Nenad, Terzija Nebojsa, Vuckovic Dejan, Janjatovic Aleksander, Zdruja Mihajlo, Grubor Milos, Miletic Dejan, Koponja Stevan, Zdraja N., Grabec Duro. A hazai csapatban csereként lépett pályára: Györki Sándor, Páncsics Máté, Gombor Csaba, Barta Viktor.

12.03.29._pvse_-_preporod_novi_zednik_2-2_2-0_002.jpg

- Nagyon szépen köszönöm - mondja végül a Varga László.

A vasárnapi mérkőzés nélküli három pontot pedig ne vegye senki áprilisi tréfának, na meg a most lezajlott barátságos mérkőzést sem komolytalanul, mert bár barátságos jelzővel illették a mérkőzést, a 90 perc alatt kőkemény, helyenkét ötletes szép játék zajlott a pályán, ahol igazságos döntetlennel ért véget a mérkőzés, amelynek harmadik félideje a Bódénál Balra folytatódott, de a két csapat között is még szorosabbra fűződnek a baráti szálak...

Pro-Sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 28
Heti: 331
Havi: 815
Össz.: 200 961

Látogatottság növelés
Oldal: Barátságos Nemzetközi Döntetlen - Bírócserével 2-2
PRO-SPORT 2 - © 2008 - 2018 - prosport-ketto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »